Zelf Amerikaanse Coleslaw maken, een frisse koolsalade, is makkelijk en snel. Dit gerecht combineert knapperige groenten met een romige, zoetzure dressing. Daardoor krijg je een frisse, licht zoete salade.
De knoflook en het karwijzaad geven een hartige, subtiele smaak. En de mix van de kolen, wortel en rode ui zorgt voor een kleurrijke en knapperige salade, perfect als bijgerecht voor bijvoorbeeld de volgende BBQ.
Romige Koolsalade
Hou jij net als ik van zomerse bijgerechten die makkelijk te maken zijn? Dan is deze Amerikaanse coleslaw precies wat je zoekt. Knapperig, kleurrijk en vol van smaak, het perfecte bijgerecht voor elke zomerse maaltijd.
Met een romige, zoetzure dressing en een mix van verse groenten is dit een heerlijk fris bijgerecht voor op tafel. Maak het snel en geniet van de smaken van de zomer.
Lekker met
Deze Amerikaanse coleslaw is een heerlijke salade die past bij tal van gerechten. Als topping bij pulled pork sandwiches, of als bijgerecht bij de BBQ samen met Italiaanse kipfilet van de BBQ, kip mozzarella spiesjes en broodje hamburger met feta.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Dressing
- 6 eetlepels mayonaise
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 1 theelepel karwijzaad
- 2 tenen knoflook uitgeperst
Coleslaw
- 250 gram witte kool fijngesneden of geraspt
- 250 gram rode kool fijngesneden of geraspt
- 150 gram wortels julienne gesneden
- 2 rode uien gesnipperd
- 2 eetlepels peterselie vers, fijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Dressing maken
- Meng de mayonaise, crème fraîche, suiker, azijn, karwijzaad en knoflook in een kom. Roer goed door elkaar.6 eetlepels mayonaise, 125 ml crème fraîche, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel witte wijn azijn, 1 theelepel karwijzaad, 2 tenen knoflook
Coleslaw
- Doe de fijngesneden witte kool, rode kool, wortel en uien in een grote kom en meng.250 gram witte kool, 250 gram rode kool, 150 gram wortels, 2 rode uien
- Giet de dressing over de groenten in de kom.
- Meng alles goed door elkaar, zodat de groenten bedekt zijn met de dressing.
- Strooi fijngehakte peterselie over de salade.2 eetlepels peterselie
- Laat de koolsalade minstens 30 minuten op smaak komen in de koelkast.
Opmerkingen:
- Koelkast: Tot 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bewaarbak.
Geef een reactie