Zelf Kip Korma Maken is zo makkelijk. Zonder pakjes en zakjes zet je deze klassieker snel op tafel. De kip is mild gekruid en gestoofd in een dikke saus. Echt comfort food. En door het vooraf te marineren in een yoghurt kruiden marinade heeft het vlees extra veel smaak. Lekker puur, zelfgemaakt.
Zelf Kip Korma Maken
Indiaas eten, met zijn heerlijke kruiden, is altijd lekker. Daar kun je mij in ieder geval ’s nachts wakker voor maken. En dat is helemaal niet moeilijk om zelf te maken, dus gooi de kant en klare zakjes en pakjes de deur uit en start nu zelf. Dan heb je binnen een uur (+ marineer tijd, maar dat kun je ook de dag tevoren doen) een heerlijke Indiase kip korma bereidt.
Dit recept is lekker met basmatirijst, een komkommer salade, en wat knoflook naan brood.
Het gerecht maak je af met koriander. Hou je daar niet van (want koriander vindt je lekker of juist totaal niet) dan gebruik je gewoon peterselie. Lekker fris.
En ben je, net als ik, dol op Indische gerechten. Dan vind je deze Boterkip, Chatti Pathiri of Kip Tikka masala vast ook heel lekker.
Jump to:
Wat heb je nodig voor Kip Korma Curry?
Om deze Kip Korma te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- P
- Peper, knoflook en gember - De basis specerijen van deze curry. Geeft lekker veel smaak aan de marinade en kip.
- Garam masala - Een Indiase geroosterde kruidenmix. Elke regio heeft zijn bereidingswijze, Je kunt het in bijna elke supermarkt krijgen.
- Kipfilet - Gebruik kipfilet of kip haasjes voor dit recept.
- Yoghurt - Voeg yoghurt toe aan de marinade om het vlees malser te maken. Het zuur zal de eiwitten in de kipfilet afbreken. En daardoor wordt je kip zachter.
- Kokosmelk - Om de saus een romige smaak te geven met een vleugje kokos. Het maakt de curry heerlijk zacht. Gebruik een kokosmelk met vet (niet de light variant).
- Koriander of Peterselie - Strooi dit na het stoven over de Kip Korma voor extra smaak. Ik heb de keuze gegeven in koriander of peterselie. Koriander is namelijk een bijzonder kruid. Voor de één heeft het iets weg van een combinatie citroen met peterselie (lekker fris dus). De ander ervaart het als een zeepsmaak. Behoor je tot de laatste groep, gebruik dan peterselie.
- Amandelschaafsel - geeft een zoete nootachtige smaak. Je kunt ook fijngehakte cashewnoten gebruiken.
Hoe maak je Indiase Kip Korma?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe de peper, knoflook, gember en garam masala in een kom.
- En roer de yoghurt erdoorheen, zodat je een marinade krijgt.
- Roer de kip blokjes door de marinade en laat minimaal 4 uur marineren (maar dit kun je ook overnacht doen).
- Bak de kip kort aan in een hapjespan en voeg de marinade en kokosmelk toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 15 minuten sudderen. Haal het deksel af, verhoog het vuur naar gemiddeld en laat 5 minuten koken (daardoor wordt de saus dikker).
Serveren - Dit recept is lekker met basmatirijst, een komkommersalade, en wat knoflook naan brood.
Garneren - Bestrooi met fijngehakte koriander of peterselie en amandelschaafsel.
Tips
- Marineer minimaal 4 uur. De kip bak je namelijk snel op en heeft niet voldoende tijd om alle smaken op te nemen.
- Soms wordt aan Kip Korma een paar druppels rooswater toegevoegd, voor extra geur. Persoonlijk vind ik dat niet lekker, maar hou je hiervan, voeg het dan vooral toe.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 1 rode peper ontzaad en fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 cm verse gember vers, vel eraf en fijngeraspt
- 2 theelepels garam masala
- 250 ml yoghurt
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 400 gram kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 5 takjes verse koriander en hou je daar niet van gebruik dan peterselie
- 2 eetlepels amandelschaafsel Optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Maak een marinade van de peper, knoflook, gember, garam masala en yoghurt.1 rode peper, 2 tenen knoflook, 1 cm verse gember, 2 theelepels garam masala, 250 ml yoghurt
- Roer goed door tot alles goed gemengd is.
- Doe de blokjes kip erbij en meng zodat alle kip bedekt is.400 gram kipfilet
- Laat minimaal 4 uur marineren (dit kan je ook de avond tevoren klaarmaken).
- Doe wat olie in de pan, haal de kip uit de marinade en bak snel goudbruin.1 eetlepel zonnebloemolie
- Doe de kokosmelk en de marinade bij de kip in de hapjespan en laat aan de kook komen. Doe de deksel vervolgens op de pan.400 ml kokosmelk
- Zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
- Haal de deksel eraf en zet het vuur gemiddeld en laat nog 5 minuten koken (de saus dikt dan wat in).
- Serveer en bestrooi met koriander (of peterselie) en eventueel amandelschaafsel (maar dan is dit recept niet meer noten vrij!)5 takjes verse koriander, 2 eetlepels amandelschaafsel
Opmerkingen:
- Marineren - In de koelkast kan de kip tot 48 uur gemarineerd worden. Je kunt ook kip toevoegen en marineren in een diepvriesdoos of zak. Bij het ontdooien zal de kip marineren (laat ontdooien in de koelkast)
- Koelkast - Bewaar de Kip Korma afgedekt drie dagen in de koelkast.
- Diepvries - Bevries de Indiase Curry kip maximaal drie maanden in de vriezer. Laat het ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen - Verwarm de curry opnieuw in de magnetron of doe hem in een pan met een beetje extra water en verwarm opnieuw op medium hoog vuur.
Geef een reactie