Indiase kip korma is een mild gekruid kip recept met een dikke saus. Gemarineerd in yoghurt en gekookt in kokosmelk en specerijen. Heel puur en heel lekker zelfgemaakt.
Indiaas eten, met zijn heerlijke kruiden, is altijd lekker. En dat is helemaal niet moeilijk om zelf te maken, dus gooi de kant en klare zakjes en pakjes de deur uit en start nu zelf. Dan heb je binnen een uur (+ marineer tijd, maar dat kun je ook de dag tevoren doen) een heerlijke Indiase kip korma bereidt.
Dit recept is noten en glutenvrij, wat je niet proeft (behalve als je het amandelschaafsel gebruikt). Lekker met basmatirijst, komkommerschijfjes en een salade.
Het gerecht maak je af met koriander. Hou je daar niet van (want koriander vindt je lekker of juist totaal niet) dan gebruik je gewoon peterselie. Lekker fris. Kun je tegen noten dan kun je nog wat amandelschaafsel toevoegen (maar dat hoeft niet)
It's a good taste!
Recept Indiase kip
korma
Heb je deze Indiase kip korma gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!

Indiase Kip Korma
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
- 1 peper ontzaad en fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 cm gember vers, fijngeraspt
- 2 theelepels garam masala
- 250 ml magere yoghurt
- 400 gram kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 5 takjes koriander en hou je daar niet van gebruik dan peterselie
- amandelschaafsel Optioneel
Instructies
- Maak een marinade van de peper, knoflook, gember, garam masala en yoghurt.
- Roer goed door tot alles goed gemengd is.
- Doe de blokjes kip erbij en meng zodat alle kip bedekt is.
- Laat minimaal 4 uur marineren (dit kan je ook de avond tevoren klaarmaken).
- Doe kokosmelk, de kip en de marinade in een hapjespan en laat aan de kook komen. Doe de deksel vervolgens op de pan.
- Zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
- Haal de deksel eraf en zet het vuur gemiddeld en laat nog 5 minuten koken (de saus dikt dan wat in).
- Serveer en bestrooi met koriander (of peterselie) en eventueel amandelschaafsl (maar dan is dit recept niet meer noten vrij!)
Geef een antwoord