Reis mee naar een wereld met heerlijke smaken met dit nieuwe recept voor Geroosterde Indiase wortels. Dit recept wil je maken omdat het eenvoudig en lekker is, weinig ingrediënten heeft en iedereen verrast.
De wortels zijn zoet, met een vleugje Indiase smaken en een heerlijk bijgerecht voor een curry of rijstgerecht. De schaal ging bij ons helemaal leeg en bij jou?
Kruidige Indiase Wortels
Stel je voor: de geur van kruiden die zich verspreidt in de oven tijdens het bakken. Het hele huis ruikt heerlijk. En als je dan de oven opent en de kruidige Indiase wortels eruit pakt, dan kun je genieten van dit heerlijke recept.
Wanneer je dit blog volgt dan weet je dat ik een grote liefde heb voor Indiase en Indische recepten. En dit recept voor geroosterde wortels is geen uitzondering daarop. De honing haalt het zoetje van de wortels omhoog, de Garam masala laat het heerlijk ruiken en de knoflook geeft de wortels nog meer smaak. Door het roosteren krijgt deze heerlijke groente een knapperige buitenkant, terwijl de binnenkant lekker zacht blijft.
Wortel met Garam Masala uit de Oven
En nadat je ze 20 minuten laat bakken, kun je ze garneren. Lekkere nootjes, pistache of hazelnoten samen met munt en peterselie zorgen voor een knapperige frisse topping. En deze ziet er ook nog eens heerlijk uit.
Ik maak deze geroosterde wortels graag als bijgerecht bij mijn boterkip (uit de slowcooker), Kip Tikka Masala of Indiase Biryani kip. Ik ben benieuwd waar jij hem bij gaat serveren!
Top Tip
Dit recept is niet alleen heel lekker met wortels, maar je kunt het ook gebruiken voor zoete aardappel, pompoen en pastinaak!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 500 gram wortels schoongemaakt
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 theelepels garam masala kruiden
- zout en peper
- 1 eetlepel hazelnoten fijngehakt
- 5 gram peterselie fijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de wortels verticaal.500 gram wortels
- Meng in een grote kom de honing, olie, knoflook, garam masala en wat zout en peper.2 eetlepels honing, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 teentje knoflook, 2 theelepels garam masala kruiden
- Schep de wortels door de marinade totdat ze goed bedekt zijn.
- Leg de wortels op de bakplaat in één laag zodat ze gelijkmatig kunnen bakken.
- Besprenkel wat extra olie, zout en peper over de wortels.zout en peper
- Rooster de wortels in de oven gedurende 20 minuten, of totdat ze gaar zijn.
- Garneer de geroosterde wortels met noten en peterselie voor een smakelijke afwerking.1 eetlepel hazelnoten, 5 gram peterselie
Opmerkingen:
- Kurkuma: Voeg ¼ theelepel kurkuma toe aan de marinade, voor een smaakvolle twist.
- Fris: Besprenkel de wortels na het roosteren met vers citroensap en gebruik koriander in plaats van peterselie.
- Voorbereiden: Schil en halveer de wortels en bewaar ze in een laagje water in de koelkast.
- Koelkast: Bewaar de wortels tot 3 dagen afgedekt in de koeling.
- Opwarmen: Bak de wortels op in een koekenpan op gemiddeld vuur of in de oven, zo'n 15 minuten bij 160 °C.
Geef een reactie