Deze hele kip in romige kokos curry is perfect voor een gezellige avond! Dit gerecht combineert eenvoud met luxe smaken. Stel je voor: een hele kip, mals en doordrenkt met romige kokos en kruidige curry. De slowcooker doet het werk, zodat je zonder stress een heerlijke maaltijd op tafel zet.
Jump to:
Slowcooker Kip met Kokos en Rode Curry Twist
De eerste keer dat ik de smaken van de Indische keuken ontdekte, was ik meteen verkocht. Curries, kruiden, alles was nieuw en spannend! Maar een curry maken kan tijdrovend zijn. En toen ontdekte ik de slowcooker.
Het is simpel: je maakt een kruidige basis, legt de kip erin, giet de saus eroverheen en laat de slowcooker de rest doen. Na een paar uur krijg je een kip vol smaak met een romige saus van kokosmelk, frisse limoen en een pittige currypasta. Het is weinig werk, maar het resultaat is geweldig. Probeer het eens zelf!
Wat heb je nodig?
Welk vlees gebruik je in deze curry stoofschotel?
Gebruik een hele kip, kippenpoten, of kipdijfilet. Door de lange kooktijd wordt de kip mals en vol van smaak.
De rode currypasta die je gebruikt bij het maken van de romige kokos curry saus.
Dit maakt de curry pittig en vol smaak. Currypasta bevat kruiden als rode pepers, paprika, gember, knoflook, koriander en komijn. Vind je het te pittig? Begin dan met 1 eetlepel in plaats van 2,5. Heb je geen currypasta, vervang het dan door een mix van sambal, knoflook, citroensap en gember. De smaak is dan wel minder diep.
Welke kokosmelk gebruik je voor dit slowcooker gerecht?
Kies voor kokosmelk in blik, het liefst niet de light versie. Kokosroom (het dikke deel in het blik) maakt de curry extra romig en vol van smaak.
Hoe maak je Langzaam Gegaarde Kip in Kokos-Currysaus?
- Doe de sjalot, knoflook, gember, currypasta, peper, olie, limoensap en -rasp in de slowcooker.
- Voeg de kokosmelk toe en meng goed.
- Dep de kip droog met keukenpapier en wrijf in met olijfolie, zout en peper. Leg de kip in de saus, verdeel de cherrytomaatjes eromheen.
- Giet wat saus over de kip voor extra smaak. Zet de slowcooker 5-6 uur op de hoge stand. De kip is gaar als hij een kerntemperatuur van 75 °C heeft bereikt.
Waarom bedruip je de kip?
Door de kip te bedruipen met de saus, trekken de smaken goed in het vlees. Je kunt ook halverwege de kooktijd de kip voorzichtig omdraaien voor een gelijkmatige smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk gebruik kokosmelk met een hoog vetpercentage voor extra romigheid
- 2 ½ eetlepels rode curry pasta
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 4 tenen knoflook uitgeperst
- 2 cm verse gember geraspt
- 100 gram cherrytomaten gehalveerd
- 1 rode peper zonder zaden, in dunne reepjes
- 1 limoen rasp en sap
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels grof zeezout
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- 1 hele kip ongeveer 1,5 kg
Garnering
- platte peterselie vers
- 1 limoen in partjes voor het serveren
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Currymengsel maken
- Doe de kokosmelk, rode currypasta, sjalot, knoflook, gember, chilipeper, limoensap en rasp, cherrytomaatjes in de slowcooker.400 ml kokosmelk, 2 ½ eetlepels rode curry pasta, 1 sjalotje, 4 tenen knoflook, 2 cm verse gember, 1 rode peper, 1 limoen, 100 gram cherrytomaten
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar, zodat de smaken zich vermengen en een geurige saus ontstaat en schenk in de slowcooker.
Slowcooker hele kip
- Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrijk de kip royaal met olijfolie. Wrijf de binnen- en buitenkant van de kip in met het zeezout en versgemalen peper, zodat de smaak goed intrekt.3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels grof zeezout, ½ theelepel gemalen zwarte peper, 1 hele kip
- Leg de gekruide kip voorzichtig bovenop de kokos-currysaus in de slowcooker, met de borstkant naar boven. Schep wat saus over de kip voor meer smaak.
- Plaats de deksel op de slowcooker en stel hem in op de hoge stand. Laat de kip 5-6 uur garen, tot het vlees mals en sappig is. De kip is gaar wanneer een kerntemperatuur van 75 °C is bereikt
Serveren en Aankleden
- Haal de kip voorzichtig uit de slowcooker en leg op een mooie schaal. Giet wat saus rondom en serveer de rest in een schaaltje zodat iedereen extra saus kan nemen. Garneer met peterselie en partjes limoen.platte peterselie, 1 limoen
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar de kip met kokos curry afgedekt tot drie dagen in de koelkast.
- Diepvries: Je kunt de kip curry maximaal drie maanden invriezen. Laat hem in de koelkast ontdooien.
- Opwarmen: Verwarm de kip met currysaus op middelhoog vuur in een pan met wat extra water of in de magnetron.
Geef een reactie