Een heerlijke wrap met Indiaas gekruide kip, een topping van rucola en heerlijk overgoten met tzatziki. Een lunch recept dat je elke dag kunt eten. Of eet het met wat rijst en een groene salade als avondeten.
Indiaas koken, ja dat doe ik veel en graag. En nu viel het me op dat het alweer enige tijd geleden is dat ik iets Indiaas op de blog had gepost. Mochten er nog meer liefhebbers zijn van dit heerlijke eten, dan heb je hier een super gerecht.
Een heerlijke wrap, met kip gekruid in Tandoori kruiden. Een frisse groene rucola salade erop (want dat nootachtige combineert heerlijk met de kip) en een beetje Grieks met de Tzatziki. Dat zorgt ervoor dat deze wrap weer helemaal in evenwicht is.
Lunch of diner?
Eet je deze wrap nu als lunch of diner? Nu het kan allebei. Maak ze voor de lunch of neem een wrap die je over hebt en je zult genieten van deze zalige lunch. Maar deze wraps zijn ook lekker als hoofdgerecht. Ik serveer ze dan met wat basmatirijst en een groene salade. En nog wat extra Tzatziki, gewoon omdat dat zo lekker is.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Tandoori kruiden
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 3 kruidnagels
- 2 eetlepels paprikapoeder
- ⅛ theelepel cayennepeper
- ¼ theelepel kaneel
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ⅛ theelepel zeezout
Wraps
- 3 eetlepels yoghurt
- 3 eetlepels olie
- 1 ui gesnipperd
- 400 gram kipfilet in reepjes gesneden
- 4 tortilla wraps
- 50 gram rucola
- 100 gram doperwtjes
- 4 eetlepels Tzatziki
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Tandoori kruiden
- Maal de kruiden voor de tandoorimix in een blender of keukenmachine met mes fijn.
- Doe 2 eetlepels in een kom en bewaar de rest in een luchtdicht potje voor een andere keer.
Wraps
- Meng de yoghurt met de 2 eetlepels tandoorikruiden en doe de kipfiletreepjes erbij. Meng alles goed door en laat 30 minuten marineren.
- Verhit de olie in de pan en doe het uitje erbij. Bak het uitje in 3 minuten glazig.
- Voeg dan de kip toe en bak die op hoog vuur in 5 minuten gaar.
- Voeg de doperwtjes toe en 50 mL water en stoof alles in 10 minuten gaar op laag vuur.
- Leg ondertussen de tortilla's in de koekenpan en verwarm ze licht, zodat je ze makkelijk kunt vullen.
- Leg een tortilla voor je en beleg met het kip mengsel.
- Leg daar wat rucola bij en schep de tzatziki er over.
- Rol de wrap op.
- Serveer meteen!
Geef een reactie