Deze pittige komkommer salade is heerlijk bij een Chinese maaltijd. Licht pittig door de pepertjes, notig door de cashewnoten en fris door de komkommer.
Op donderdagen eten we, omdat mijn man dan koopavond heeft in zijn winkel, snel en makkelijk. Zonder knoflook natuurlijk (want dat vinden de klanten niet prettig).
En vandaag eten we nasi. Erg lekker, maar er mag ook wel wat groenten extra bij. De kinderen zijn niet gemakkelijk als het gaat om salades en willen het liefst een bakje komkommer (en dat kan natuurlijk ook). Maar zelf vind ik dat een beetje saai.
Met een komkommer kun je variëren
Komkommers op zich zijn natuurlijk wel erg lekker en daarom heb ik een pittige komkommersalade erbij bedacht. Omdat komkommers op zich erg vochtig zijn heb ik de komkommer in tweeën gesneden en de zaden eruit gelepeld.
De salade is hier met smaak opgegeten, maar wel met de notitie dat bij ons de koriander in deze salade slechts met mate toegevoegd hoeft te worden, omdat hij erg overheersend is.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 15 gram koriander
- 1 rode peper ontzaad en in stukjes gesneden
- 70 gram cashewnoten in stukjes gehakt
- 1 eetlepel chinese wijnazijn
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 1 rode ui gesnipperd
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de komkommers over de lengte door en lepel de zaden eruit.
- Snij de komkommer vervolgens in maantjes van ongeveer ½ cm dik.
- Meng in een kommetje de olie, suiker en chinese wijnazijn. Blijf roeren tot de suiker opgelost is.
- Giet het olie/azijn mengsel over de komkommer. Voeg daarbij het pepertje en de ui.
- Meng de salade goed en laat de smaken tenminste 1 uur intrekken in de koelkast.
- Voeg net voor het serveren de cashewnoten toe. Verdeel de korianderblaadjes over de salade.
- Serveer meteen, anders worden de noten zacht en verleppen de blaadjes.
Geef een reactie