Deze pittige komkommer salade is heerlijk bij een Chinese maaltijd. Licht pittig door de pepertjes, notig door de cashewnoten en fris door de komkommer.
Op donderdagen eten we, omdat mijn man dan koopavond heeft in zijn winkel, snel en makkelijk. Zonder knoflook natuurlijk (want dat vinden de klanten niet prettig).
En vandaag eten we nasi. Erg lekker, maar er mag ook wel wat groenten extra bij. De kinderen zijn niet gemakkelijk als het gaat om salades en willen het liefst een bakje komkommer (en dat kan natuurlijk ook). Maar zelf vind ik dat een beetje saai.
Met een komkommer kun je variëren
Komkommers op zich zijn natuurlijk wel erg lekker en daarom heb ik een pittige komkommersalade erbij bedacht. Omdat komkommers op zich erg vochtig zijn heb ik de komkommer in tweeën gesneden en de zaden eruit gelepeld.
De salade is hier met smaak opgegeten, maar wel met de notitie dat bij ons de koriander in deze salade slechts met mate toegevoegd hoeft te worden, omdat hij erg overheersend is.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel mirin
- 1 rode peper, ontzaad en in stukjes gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 70 gram cashewnoten, in stukjes gehakt
- 15 gram verse koriander
Instructies
- Snij de komkommers over de lengte door en lepel de zaden eruit.2 komkommers
- Snij de komkommer vervolgens in maantjes van ongeveer ½ cm dik.
- Meng in een kommetje de olie, suiker en mirin. Blijf roeren tot de suiker opgelost is.1 eetlepel zonnebloemolie, 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel mirin
- Giet het olie/azijn mengsel over de komkommer. Voeg daarbij het pepertje en de ui.1 rode peper, 1 rode ui
- Meng de salade goed en laat de smaken minstens 1 uur intrekken in de koelkast.
- Voeg net voor het serveren de cashewnoten toe. Verdeel de korianderblaadjes over de salade.70 gram cashewnoten, 15 gram verse koriander
- Serveer meteen, anders worden de noten zacht en verleppen de blaadjes.
Geef een reactie