Stel je voor: je komt thuis na een drukke dag, en er hangt al een heerlijke geur in de keuken. Kruidig, warm en vol smaak. Dat is deze slowcooker rundvlees curry.
Je hoeft ’s ochtends maar een paar dingen te doen, en de rest gaat vanzelf. Aan het eind van de dag staat er een lekkere maaltijd voor je klaar. Zacht rundvlees, een romige saus met kokos en kruiden … dit is echt comfortfood.

Heerlijke Indiase Curry met Rundvlees uit de Slowcooker
Ik hou van makkelijke recepten die altijd lukken. Geen ingewikkelde technieken, gewoon simpele stappen en pure smaken. Deze curry past daar perfect bij. Curry's zijn een guilty pleasure die ik graag met jullie deel.
Qua slapen val ik in de categorie marmot, maar als je met een bord met curry naast me zou staan, zou ik meteen opstaan en beginnen met eten. De geuren, de smaken, de dieptes, zo lekker. Gelukkig ben ik hier thuis niet de enige die hier van kan genieten.
Waarom jij dit recept echt eens moet proberen
- Heel makkelijk: De slowcooker doet bijna al het werk.
- Bomvol smaak: De kruiden en kokosmelk maken het lekker kruidig en zacht.
- Fijn voor drukke dagen: ’s Ochtends starten, ’s avonds eten.
- Lekker veelzijdig: Eet het met rijst, naanbrood of bloemkoolrijst als je iets lichters wilt.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 2 uien, fijngesnipperd
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 3 cm verse gember, geraspt
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- ½ theelepel Gemalen Kardemom
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels suiker
- 500 gram magere runderlappen, in blokjes
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 kaneelstokje
- 3 laurierblaadjes
Instructies
- Doe de boter, ui, knoflook, gember, suiker en kruiden in de slowcooker (kerrie, kurkuma, koriander, kardemom, zout).2 eetlepels boter, 2 uien, 3 tenen knoflook, 3 cm verse gember, 2 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gemalen kurkuma, ½ theelepel Gemalen Kardemom, 3 eetlepels suiker, 1 theelepel zeezout
- Doe het rundvlees erbij.500 gram magere runderlappen
- Voeg de tomatenpuree en kokosmelk toe. Roer alles goed door.400 ml kokosmelk, 2 eetlepels tomatenpuree
- Leg het kaneelstokje en de laurierblaadjes erbij.1 kaneelstokje, 3 laurierblaadjes
- Zet de slowcooker aan op laag voor 6 tot 8 uur of op hoog voor 4 tot 6 uur.
Serveren
- Serveer de curry met rijst, naanbrood of bloemkoolrijst. Garneer met verse koriander of platte peterselie.
Opmerkingen
- Koelkast: Laat afkoelen en bewaar tot 3 dagen in een afgesloten bakje.
- Vriezer: Je kunt dit gerecht tot 2 maanden invriezen. Handig als je een keer weinig tijd hebt.
Voedingswaarde
Recept en fotografie door: Andréa Janssen - https://www.byandreajanssen.nl
Geef een reactie