Een garnalensoep met ricotta. Op smaak gebracht met wijn, kruiden en een heerlijke bouillon. En als vulling gepelde garnalen en ricotta. Wat een lekkernijen in een bordje soep.
Heb je weleens garnalensoep gegeten? Dan weet je dat dit een hele bijzondere, fluweelzachte smaak heeft. En deze soep, waar de garnalen hebben gezwommen in bouillon en wijn is een delicatesse. De ricotta maakt de soep heerlijk romig. De garnalen geven een bite. Een aanrader!
💭 Top tips
- Het ontvellen van tomaten gaat het makkelijkst door onderin de tomaat een klein kruisje te snijden. Dompel de tomaat vervolgens 15 seconden onder in kokend water. Breng de tomaat dan over naar een kom met ijskoud water en laat hem even liggen. De tomaten velletjes laten nu vlug los.
🥘 Andere lekkere recepten
Heb je dit recept gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. De video's van recepten vind je terug op mijn YouTube kanaal. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Garnalensoep met ricotta
Ingrediënten
Bouillon
- 1 ui in vieren gesneden
- garnalen afval wat je overhoud na het pellen, schoongespoeld
- 2 takjes peterselie
- 1 laurierblaadje
- 1 winterwortel in drieën gesneden
- 1 stengel bleekselderij in drieën gesneden
- 5 zwarte peperkorrels
- 1 theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 1 liter water
Garnalensoep met ricotta
- 1 eetlepel boter ongezouten
- 1 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 6 tomaten
- 500 mL garnalenbouillon recept hierboven
- 250 mL witte wijn droge
- 2 takjes rozemarijn
- ½ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 100 gram ricotta
- 250 gram garnalen gepelde
- 3 takjes peterselie fijngehakt
Notes
- Het ontvellen van tomaten gaat het makkelijkst door onderin de tomaat een klein kruisje te snijden. Dompel de tomaat vervolgens 15 seconden onder in kokend water. Breng de tomaat dan over naar een kom met ijskoud water en laat hem even liggen. De tomaten velletjes laten nu vlug los
-
Instructies
Garnalen bouillon
- Doe alle ingrediënten in een grote pan en breng aan de kook.
- Laat de bouillon 20 minuten sudderen.
- Zeef de bouillon eerst door een grove zeef en vervolgens door een zeef waarin je een kaasdoek (of theedoek) legt.
- Laat de bouillon afkoelen.
Garnalensoep met ricotta
- Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snij ze in kleine blokjes.
- Smelt de boter en fruit hierin het uitje 3 minuten.
- Voeg dan de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut.
- Doe de tomatenblokjes erbij en roerbak 30 seconden.
- Voeg dan de garnalenbouillon, wijn en rozemarijn toe.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Schep de ricotta erbij en pureer de soep met de staafmixer of in de blender.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de garnalen in de soep en verwarm nog eens 5 minuten mee.
- Schenk de soep in een kom en strooi de peterselie erover.
Geef een reactie