Ontdek dit heerlijke recept voor een romige Oosterse pompoensoep met kokosmelk en gember. Een hartverwarmende herfstervaring. Deze heerlijke kom soep zit boordevol smaak en heeft een perfecte romige structuur. En je zet het lekker snel op tafel! Ik ga dit recept snel met je delen!
Pompoensoep met Kokosmelk Recept
Terwijl de blaadjes van de bomen vallen en de dagen echt korter worden is er niets zo lekker als een grote kom met romige Oosterse pompoensoep. Ik ben dol op pompoen, met zijn subtiele zoete smaak.
En die blijkt heerlijk te combineren met kokosmelk en gember. De kokosmelk zorgt ervoor dat je een romige smaak krijgt en de gember geeft een beetje pit en warmte. Samen met de kerrie wordt het een heerlijke smaaksensatie bij elke lepel die je eet. En, wat extra fijn is aan dit recept, het is lactose-vrij. Zo kan iedereen genieten!
Pompoensoep met Kokosmelk en Gember
En omdat je, waarschijnlijk net als ik, soms echt van die superdrukke dagen hebt, is het goed om een paar simpele, snelle recepten op voorraad te hebben. En deze romige Oosterse pompoensoep met gember en kokosmelk is een perfect voorbeeld daarvan.
Je hoeft maar weinig te doen en de soep staat al te garen op het fornuis. En na het pureren heb je een kom dampende soep op tafel waar je helemaal blij van wordt.
Dus of je nu na een lange dag thuiskomt of snel een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten, deze Oosterse pompoensoep ga je zeker lekker vinden! Geniet van deze heerlijke soep. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloem olie
- 1 ui medium fijngehakt
- 2 theelepels verse gember geraspt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 theelepels kerriepoeder
- 250 ml kokosmelk
- 750 ml groentebouillon
- 150 gram wortels geschild en grof gesneden
- 150 gram pompoen geschild, ontpit en gehakt in blokjes van 2 x 2 cm
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit de olie in de pan en bak de ui ongeveer 3 minuten.1 eetlepel zonnebloem olie, 1 ui
- Voeg de gember, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak 1 minuut.2 theelepels verse gember, 1 teentje knoflook, 2 theelepels kerriepoeder
- Giet de bouillon en de kokosmelk erbij, roer het goed.250 ml kokosmelk, 750 ml groentebouillon
- Doe nu ook de wortel en pompoenblokjes in de pan.150 gram wortels, 150 gram pompoen
- Breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Laat 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.zout en peper
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar de pompoensoep, luchtdicht verpakt tot maximaal 2 dagen.
- Diepvries: Vries de soep in een diepvriesdoos. Het blijft tot maximaal 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast
- Opwarmen: Verwarm de soep op gemiddeld vuur tot hij warm is en niet kookt.
Geef een reactie