Een verwarmende soep, dit recept voor kippensoep met kokosmelk. Lekker oriëntaals getint door de kokos en gebruikte specerijen. Romig, vol van smaak.
Soms liggen er nog wat restjes in de koelkast. En het zou zonde zijn om die weg te gooien! Vandaag lag er nog wat kip en een paar velletjes bladerdeeg. Dat heb ik omgetoverd tot een lekker pittig kippensoep met kokosmelk. En de bladerdeeg zijn heerlijke bladerdeegstengels met kaas geworden. En zo was onze lunch op basis van restjes, maar toch heel erg lekker.
Met een Oosters tintje
In het recept voor deze kippensoep gebruik je kurkuma en gember, wat het geheel een Oosters tintje geeft, maar ook kruiden die erg goed voor je schijnen te zijn. Dat is een mooi pluspunt, maar ik vind ze in ieder geval gewoon erg lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 500 ml kokosmelk
- 450 ml water
- 2 cm gember vers
- 4 eetlepels vissaus
- 1 citroensap
- ¼ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel kurkuma
- restjes kip gaar, in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Giet de kokosmelk en water in een pan en breng net tegen de kook.
- Hak ondertussen de gember zeer fijn of rasp hem.
- Wanneer de kokosmelk kookt voeg je alle andere ingrediënten toe en laat je het geheel nog 15 minuten doorkoken.
- Serveer meteen en garneer eventueel met fijngesneden lente-ui, rode peper of een paar druppels sesam olie.
Geef een reactie