Wortel currysoep, lijkt je dat een vreemde combinatie? Nu als je deze soep geproefd hebt, weet je wel beter. Met recept voor curry kruiden.
Wortel currysoep, lijkt je dat een vreemde combinatie? Nu als je deze soep geproefd hebt, weet je wel beter. De kruiden in deze heerlijke vegetarische / vegan soep, geven een hoop smaak. Vol en rijk. En je maakt hem extra lekker door een lepel Griekse yoghurt en wat verse koriander. Een heerlijke soep die binnen 30 minuten op tafel staat.
Ik at de soep als lunch. Lekker met wat naan brood en een kruiden dipper. Eet je hem liever 's avonds dan is een salade ook lekker erbij. Maak dan zeker genoeg want dit is echt een superlekkere soep.
Je kunt de kruiden voor de curry kant en klaar kopen bij de Toko of een goede supermarkt. Maar wil je ze zelf maken, dan is dat niet zo moeilijk. Je hebt er alleen wel wat veel verschillende kruiden voor nodig.
Ik geef je toch het recept. Meng voor een milde curry, die je bijna voor elke Indiaas gerecht kunt gebruiken:
Recept curry kruiden,
mild
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlCurry kruiden mild
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- koekenpan 26 cm
- vijzel
Ingrediënten
- 4Â eetlepels korianderzaad
- 3 eetlepels komijnzaad
- 1 theelepel mosterdzaad
- ½ eetlepel venkelzaad
- 2 eetlepels gemalen kaneel
- 2 eetlepels gemalen zwarte peper
- ½ eetlepels gemalen witte peper
- ½ eetlepel gemalen nootmuskaat
- ½ eetlepel gemalen kruidnagels
- 1 eetlepels gemalen kardemom
- 1 eetlepels kurkuma
- 1 eetlepels gemberpoeder
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe het korianderzaad, komijnzaad, mosterdzaad en venkelzaad in een droge koekenpan en bak de kruiden op laag vuur, totdat de aroma's vrij komen.
- Doe de inhoud van de pan in een vijzel en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Maal met de vijzel de kruiden goed fijn en door elkaar.
- Doe het kruidenmengsel in een afgesloten pot en je kunt het nog ongeveer 2 maanden gebruiken, voordat er smaakverlies optreedt.
Opmerkingen:
- N.B.: wil je een wat pittiger curry mengsel meng dan, naar smaak, ½ - 1 theelepel chilipoeder door het mengsel.
It's a good taste!
Recept Wortel
currysoep
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlWortel curry soep
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- Soeppan
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 gram winterwortels
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- curry poeder mild
- 2 theelepels zout
- peper
- 600 ml groentebouillon
- 400 ml water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snipper de ui fijn
- Schraap de wortels en snijdt ze in stukken van 1 cm.
- Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui glazig (ongeveer 3 minuten)
- Strooi de curry, zout en peper (naar smaaerover en roerbak de kruiden met het ui ongeveer 1 minuut.
- Schenk de bouillon en het water bij de ui.
- Doe ook de wortels bij de soep.
- Breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Laat 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep en serveer meteen.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- koekenpan
- Blender, keukenmachine met mes
Geef een reactie