Pompoensoep met saffraan en een Indiase twist. Met een vleugje sinaasappel, garam marsala en kurkuma. Lekker tot de laatste lepel.
Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op Indiaas eten. En op pompoensoep. Eén van de lekkerste soepen en die eet ik dan ook geregeld.
Dus toen ik deze maand bij de foodblogswap het blog van Safrana Agana toegewezen kreeg en een heerlijke pompoensoep tegenkwam was het pleit al gauw beslecht en doordat we er onze eigen draai aan geven leek het mij een goed idee om er een Indiase twist aan te geven.
En hoewel ik uiteindelijk voor deze heerlijke soep heb gekozen, liet het blog van Fatima nog een keur aan allerlei heerlijke gerechten zien. Met een Marrokaans - Amazigh achtergrond staan er ook veel lekkere Oosterse gerechten op, die ik ook zeker nog eens in de toekomst wil gaan maken en uitproberen. Ik heb de link naar Fatima's blog dan ook opgeslagen en dat is zeker een aanrader.
Recept Pompoensoep met saffraan en een Indiase twist
📖 Recipe
RECEPTKAART
Pompoensoep met saffraan en een Indiase twist
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- soeppan
- staafmixer
Ingrediënten
- 400 gram pompoen, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui , fijngesnipperd
- 1 theelepel garam marsala
- 3 stampers saffraan
- 1 theelepel kurkuma
- 1 liter water
- 1 blokje bouillon
- 1 theelepel sinaasappelschil , geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met papier en verdeel de pompoen hierover.
- Laat de pompoen in 40 minuten gaar worden.
- Verwarm in een pan de olie en fruit de ui 3 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de kruiden (garam marsala, saffraan en kurkumtoe en roerbak alles nog een minuut door, zodat de geuren van de kruiden vrij komen.
- Doe het water, het blokje bouillon en de sinaasappelschil toe.
- Laat alles aan de kook komen en kook 15 minuten.
- Pureer alles fijn met de staafmixer, proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Serveer meteen.
Geef een reactie