Deze kalkoen filet gevuld met cranberries en op smaak gebracht met pesto. Daarna netjes ingepakt met filo deeg en in de oven gebakken tot hij gaar en een knapperige korst heeft.
Wanneer een hele kalkoen (net) te veel is of je een keer iets anders wilt maken voor Thanksgiving of Kerstmis, probeer dan eens dit recept. De zoete, zelfgemaakte cranberry compote smaakt heerlijk in combinatie met kalkoen. De kalkoen smeer je vervolgens in met pesto, voor extra smaak en je pakt het netjes in (zoals je ook bij een cadeautje zou doen) in filo deeg. Daardoor gaart de kalkoen in zijn eigen sappen en geloof me dat is echt heel lekker.
De pakketjes maak je in de ochtend (ruim voordat je je gasten ontvangt) en je hoeft ze alleen maar 40 minuten voordat je je hoofdgerecht gaat eten in de oven te schuiven. Een relaxt dineetje.
Omdat....
- filo deeg snel uitdroogt (binnen enkele minuten), moet je heel snel werken. Wanneer je een pakje hebt geopend kun je het ook iet bewaren. Maak het meteen op.
- je olijfolie (of boter) smeert op de filo deeg vellen, bakken ze mooi bruin in de oven en worden ze heerlijk knapperig.
It's a good taste!
Kalkoen filet gevuld met
cranberries
Heb je deze kalkoenfilet met cranberries gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- Kwastje
Ingrediënten
- 4 kalkoen filets
- 6 eetlepels Cranberry compote
- 4 eetlepels pesto groen
- 20 vellen filo deeg
- olijfolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
- Leg de kalkoenfilet op een bord
- Snij de filet overlangs tot ¾ in.
- Vul de holte die daardoor ontstaat met de cranberry compote.
- Vouw de filet dicht en smeer de buitenzijde van de kalkoen in met pesto.
- Doe dat voor elke kalkoen filet.
- Leg een velletje filo deeg voor je en smeer dat in met wat olijfolie.
- Pak een tweede vel en smeer dat in met olie. Leg dat op de eerste sheet.
- Herhaal dat tot je vijf vellen filo deeg op elkaar hebt.
- Leg een gevulde kalkoenfilet op heet midden van het vel en vouw een pakketje van het filo deeg (eerst de zijkanten naar binnen en dan rol je het deeg op).
- Smeer ook de buitenkant in met olijfolie en leg op een bakplaat
- Herhaal dat voor alle kalkoenfilets.
- Bak de kalkoenfilets 50 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Bakpapier of bakmat
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
Geef een reactie