Een dip voor nacho's, speciaal voor Halloween, natuurlijk net wat anders geserveerd in een spinnen schaal. En wat extra leuk is, is dat je die ook helemaal op kunt eten. Een heerlijk recept.
Een klein hapje vooraf, gewoon uit de hand. Wat is dan altijd goed? Nacho's! Lekker met kaas, die je in een lekkere salsa dipt. En speciaal voor Halloween passen we het schaaltje aan. Natuurlijk zijn er kant-en-klare verpakkingen te kopen, maar wat is er nu leuker dan er zelf eentje te maken.
De Halloween nacho dip spin maak je van hartig taartdeeg die je bestrooit met heerlijke geraspte kaas en sesamzaadjes. Niet per se noodzakelijk, maar wanneer je klaar bent met de taco's en je hebt nog een klein gaatje over, dan eet je gewoon de spin langzaam maar zeker op.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Taco saus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teen knoflook
- 400 gram tomatenblokjes
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel suiker
- peper en zout naar smaak
Spinnen brood
- 10 plakken hartig deeg
- 1 ei maat S
- 60 gram goudse kaas geraspt
- 2 eetlepels zwart sesamzaad
- 1 zwarte olijf
Dipper
- 1 zak nacho chips
- 4 eetlepels barbecue saus
- 4 eetlepels goudse kaas geraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Taco saus
- Verwarm in een steelpannetje de olijfolie en bak het uitje tot hij glazig is, in ongeveer 3 minuten.1 eetlepel olijfolie, 1 ui
- Voeg de knoflook toe en roerbak die 30 seconde mee.1 teen knoflook
- Schep dan de tomatenblokjes, komijnpoeder, koriander, oregano en suiker erdoor. Laat 20 minuten sudderen.400 gram tomatenblokjes, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 eetlepel suiker
- Proef en breng op smaak met zout en peper.peper en zout
Spinnen brood
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol van 6 vellen hartig taartdeeg een bal, het lijf van de spin.10 plakken hartig deeg
- Rol van 2 vellen hartig taartdeeg een smallere bal, dat het hoofd gaat worden.
- Van de 2 vellen hartig taartdeeg die je nog hebt, maak je de 8 poten van de spin. Verdeel de vellen in 8 stukken (dus 4 stukken per vel) en rol die in een slang. Buig ze een beetje om het idee te krijgen dat de spin loopt.
- Druk het hoofd van de spin op zijn lichaam en bevestig ook de poten aan het lichaam.
- Smeer alles in met losgeklopt ei.1 ei
- Strooi kaas en sesamzaad over de poten.60 gram goudse kaas, 2 eetlepels zwart sesamzaad
- Snij de olijf zodat je halve maantjes krijgt die je gebruikt als ogen en mond.1 zwarte olijf
- Bak 25 tot 30 minuten tot de spin gaar is. De poten dek je na ongeveer 15 minuten af met aluminiumfolie, anders worden ze te bruin.
- Haal de spin uit de oven en leg op een bord. Hol het lijf van de spin uit en schenk daar de taco saus in. Garneer (optioneel) met groene sesamzaadjes.
Dipper
- Verdeel de nacho's over een bakplaat.1 zak nacho chips
- Verdeel daar de barbecuesaus over en rasp de kaas erboven.4 eetlepels barbecue saus, 4 eetlepels goudse kaas
- Zet 20 minuten in een oven bij 180 °C.
Opmerkingen:
- Pittig: Voeg wat jalapeño pepers toe door de tacosaus voor een angstaanjagende kick.
- Dippers: Je kunt nachochips gebruiken, maar ook groenten zoals wortels, selderij, komkommer en geroosterd brood.
Je kunt de nacho dip niet bewaren als de saus in de (spinnen)kom zit. Je kunt ze echter allebei apart opbergen.
- Kamertemperatuur: Verpak de broodschaal in plasticfolie en bewaar deze twee dagen.
- Koelkast: Bewaar de tacosaus twee dagen in een luchtdichte verpakking.
- Vriezer: Doe de tacosaus in een diepvriesbakje. Wikkel de broodkom in twee lagen aluminiumfolie. Beiden blijven een maand houdbaar. Laat de broodkom ontdooien bij kamertemperatuur en de nachosaus in de koelkast.
Geef een reactie