Een dip voor nacho's, speciaal voor Halloween natuurlijk net wat anders geserveerd in een spinnen schaal. En wat extra leuk is, is dat je die ook helemaal op kunt eten. Een heerlijk recept.
Een klein hapje vooraf, gewoon uit de hand. Wat is dan altijd goed? Nacho's! Lekker met kaas, die je in een lekkere salsa dipt. En speciaal voor Halloween passen we het schaaltje aan. Natuurlijk zijn er kant en klare verpakkingen te kopen, maar wat is er nu leuker dan er zelf eentje te maken.
De spin maak je van hartig taartdeeg die je bestrooit met heerlijke geraspte kaas en sesam zaadjes. Niet persé noodzakelijk, maar wanneer je klaar bent met de taco's en je hebt nog een klein gaatje over, dan eet je gewoon de spin langzaam maar zeker op.
It's a good taste!
Recept Halloween nacho
dip
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlHalloween nacho dip
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- bakpapier
Ingrediënten
Taco saus
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram tomaten blokjes
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 teen knoflook
- 1 paprika (rood is het zoetst, maar elke kleur is goed)
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel koriander
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel suiker
- peper en zout naar smaak
Spinnen brood
- 10 plakken hartig deeg
- 1 ei (maat S)
- 60 gram goudse kaas (geraspt)
- 1 zwarte olijf
- 2 eetlepels sesamzaad
Dipper
- 1 zak nachochips
- 4 eetlepels barbecue saus
- 4 eetlepels goudse kaas (geraspt)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Taco saus
- Verwarm in een steelpannetje de olijfolie en bak het uitje tot hij glazig is, in ongeveer 3 minuten.
- Voeg de knoflook toe en roerbak die 30 seconde mee.
- Schep dan de tomatenblokjes, komijnpoeder, koriander, oregano en suiker erdoor.
- Laat 20 minuten koken.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
Spinnen brood
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol van 6 vellen hartig taartdeeg een bal, het lijf van de spin.
- Rol van 2 vellen hartig taartdeeg een smallere bal, dat het hoofd gaat worden.
- Van de 2 vellen hartig taartdeeg die je nog hebt, maak je de 8 poten van de spin. Verdeel de vellen in 8 stukken (dus 4 stukken per vel) en rol die in een slang. Buig ze een beetje om het idee te krijgen dat de spin loopt.
- Druk het hoofd van de spin op zijn lichaam en bevestig ook de poten aan het lichaam.
- Smeer alles in met losgeklopt ei.
- Strooi kaas en sesamzaad over de poten.
- Snij de olijf zodat je halve maantjes krijgt die je gebruikt als ogen en mond.
- Bak 25 tot 30 minuten tot de spin gaar is. De poten dek je na ongeveer 15 minuten af met aluminiumfolie anders worden ze te bruin.
- Haal de spin uit de oven en leg op een bord. Hol het lijf van de spin uit en schenk daar de taco saus in. Garneer (optioneel) met groene sesamzaadjes.
Dipper
- Verdeel de nachos over een bakplaat.
- Verdeel daar de barbecue saus over en rasp de kaas erboven.
- Zet 20 minuten in een oven bij 180 graden Celsius.
Geef een reactie