Halloween toetjes: Graveyard, dat is echt een superleuke afsluiting van een Halloween etentje. Deze begraafplaats toetjes versier je met zelfgebakken grafsteen speculaasjes. Een heerlijk en makkelijk te maken Halloween toetje met chocolade mousse.

Halloween Toetjes: Graveyard
Misschien denk je dat dit toetje wat lastig is, maar het meeste kun je zo in de supermarkt en een goede kookwinkel scoren. Alleen de koekjes hoef je dan nog zelf te bakken, maar die zijn ook binnen een half uurtje klaar. En dan kun je je eigen graven delven. Nou ja figuurlijk dan.
Suiker decoraties
Natuurlijk maak ik veel zelf, maar sommige dingen liggen echt buiten mijn bereik (ken je eigen grenzen zeg ik dan maar). Zoals handjes en miniroosjes, dat zijn echt dingen die niet aan mij besteed zijn. Gelukkig bieden kookwinkels dan een uitkomst en deze suikerwerkjes komen daar dan ook vandaan. Ze zijn van Wilton en zij hebben lekker veel Halloween in het assortiment (en nee geen reclame, want ik krijg hier helaas niet voor betaald). Ik vermeld het alleen maar zodat jij je geen breuk hoeft te zoeken 😉
Al met al is het een recept dat je, na het bakken van de koekjes, in een paar minuten in elkaar zet en daarom echt ideaal als bijvoorbeeld de afsluiting van een heus Halloween kinderfeestje.
Wat heb je nodig voor Halloween Chocolade Kerkhofjes
Om deze Graveyard toetjes te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Boter - Ongezouten roomboter, bij kamertemperatuur.
- Bruine suiker - Voor het zoeten van de speculaasjes en bruine suiker geeft een lichte karamelsmaak.
- Bloem - Voor dit recept kun je gewone tarwebloem gebruiken.
- Koekkruiden - Ook wel speculaaskruiden genoemd. Het is een kruidenmengsel met daarin kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember, foelie, kardemom, koriander, piment, witte peper en soms anijspoeder.
- Chocolademousse - Wil je het jezelf heel makkelijk maken? Koop een kant-en-klare chocolademousse in de supermarkt. Maar dit recept voor een eenvoudige chocolademousse is heerlijk en nog makkelijk te maken ook!
- Zombiehandjes en suikerroosjes - Deze zijn te koop in (online) kookwinkels.
Hoe maak je dit Halloween Chocolade Toetje in een Glas
Het printbare recept in makkelijke stappen vind je onderaan deze blogpost.
- Klop de boter met de suiker tot hij luchtig is. Voeg dan de speculaaskruiden en bloem toe en mix nogmaals 1 minuut. Druk het deeg tot een bal en verpak in plastic folie. Leg dat 30 minuten in de koeling. Zo wordt het deeg goed koud en plakt het minder erg.
- Rol het deeg uit tot ½ cm dikte. Dit doe je heel eenvoudig door het deeg tussen twee vellen bakpapier te leggen en hier met de deegroller overheen te rollen. Je kunt het bovenste bakpapier voorzichtig van het deeg afpellen. Zo krijg je een vlak deeg, dat niet aan je deegroller plakt. Steek het deeg uit met een koekjes uitsteker. Heb je die niet, dan kun je dat ook met een scherp mes doen en de letters met een saté prikker erin schrapen / schrijven. Leg de koekjes de bakplaat, minimaal 2 cm uit elkaar en bak ze af in een voorverwarmde oven van 160 °C gedurende 12 minuten. Laat de koekjes na het afbakken 5 minuten rusten en vervolgens afkoelen op een rooster.
- Schep de chocolade mousse in de glaasjes en bestrooi met hagelslag.
- Net voor het serveren steek je een zelfgebakken grafsteen koekje in de mousse en decoreer met suiker bloemen en een zombie hand.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlHalloween Toetjes: Graveyard
Apparatuur
Ingrediënten
Grafsteen Speculaas Koekjes
- 110 gram boter (kamertemperatuur, ongezouten)
- 45 gram donkerbruine basterdsuiker
- 150 gram bloem
- 1 theelepel speculaaskruiden (of koekkruiden)
Halloween Toetje
- 200 gram chocolade mousse
- 8 eetlepels hagelslag
- 4 zombie handen (suikerdecoratie)
- 8 roosjes (suikerdecoratie )
- 4 speculaas grafsteen koekjes (die je boven gebakken hebt)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven ondertussen voor op 160 °C of 140 °C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Grafsteen Speculaas Koekjes
- Klop de boter met de suiker tot hij zacht en romig is (2 minuten op hoge snelheid).110 gram boter, 45 gram donkerbruine basterdsuiker
- Schep de bloem en speculaaskruiden erdoor en mix nog 1 minuut.150 gram bloem, 1 theelepel speculaaskruiden
- Verpak het deeg in plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ongeveer ½ cm dikte en steek met een grafsteen koekjessteker, vormpjes uit het deeg. Heb je die niet dan snij je met een scherp mes de vormen uit het deeg. De letters kun je met een satéprikker maken, door ze ondiep in het deeg te kerven.
- Leg de koekjes op de bakplaat.
- Bak de koekjes 12 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
Halloween Toetje
- Verdeel de chocolade mousse over 4 glazen.200 gram chocolade mousse
- Strooi de hagelslag over de mousse.8 eetlepels hagelslag
- Uit de grafsteen kit pak je de hand en je steekt die in het midden en het grafsteen koekje aan de achterzijde.4 zombie handen, 4 speculaas grafsteen koekjes
- Kleed de grafsteen aan met rozen.4 speculaas grafsteen koekjes
Geef een reactie