Halloween toetjes: Graveyard, dat is echt een superleuke afsluiting van een Halloween etentje. Deze begraafplaats toetjes versier je met zelfgebakken grafsteen speculaasjes. Een heerlijk en makkelijk te maken Halloween toetje met chocolade mousse.
Halloween Toetjes: Graveyard
Misschien denk je dat dit toetje wat lastig is, maar het meeste kun je zo in de supermarkt en een goede kookwinkel scoren. Alleen de koekjes hoef je dan nog zelf te bakken, maar die zijn ook binnen een half uurtje klaar. En dan kun je je eigen graven delven. Nou ja, figuurlijk dan ;-).
Top Tip
- Zombiehandjes en suikerroosjes: Deze zijn te koop in (online) kookwinkels. De Zombiehandjes zijn van het merk Wilton.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Grafsteen Speculaas Koekjes
- 110 gram boter kamertemperatuur, ongezouten
- 45 gram donkerbruine basterdsuiker
- 150 gram bloem
- 1 theelepel speculaaskruiden of koekkruiden
Halloween Toetje
- 200 gram chocolade mousse
- 8 eetlepels hagelslag
- 4 zombie handen suikerdecoratie, bijv. Wilton
- 8 roosjes suikerdecoratie
- 4 speculaas grafsteen koekjes die je boven gebakken hebt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven ondertussen voor op 160 °C of 140 °C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Grafsteen Speculaas Koekjes
- Klop de boter met de suiker tot hij zacht en romig is (2 minuten op hoge snelheid).110 gram boter, 45 gram donkerbruine basterdsuiker
- Schep de bloem en speculaaskruiden erdoor en mix nog 1 minuut.150 gram bloem, 1 theelepel speculaaskruiden
- Verpak het deeg in plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ongeveer ½ cm dikte en steek met een grafsteen koekjessteker, vormpjes uit het deeg. Heb je die niet dan snij je met een scherp mes de vormen uit het deeg. De letters kun je met een satéprikker maken, door ze ondiep in het deeg te kerven.
- Leg de koekjes op de bakplaat. En bak de koekjes 12 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
Halloween Toetje
- Verdeel de chocolade mousse over 4 glazen.200 gram chocolade mousse
- Strooi de hagelslag over de mousse.8 eetlepels hagelslag
- Uit de grafsteen kit pak je de hand en je steekt die in het midden en het grafsteen koekje aan de achterzijde.4 zombie handen, 4 speculaas grafsteen koekjes
- Kleed de grafsteen aan met rozen.4 speculaas grafsteen koekjes, 8 roosjes
Geef een reactie