Dit makkelijke recept voor romige broccoli cappuccino is een lekker voorgerecht voor een kerst diner, paas diner of een ander feestelijk dinertje. Gemaakt van verse groenten en een zelfgemaakte groentebouillon.
Zoals beloofd vandaag het warme voorgerecht van ons kerstdiner. Een romige broccoli cappuccino. Gemaakt van verse groenten met als basis een overheerlijke groentenbouillon. Lekker vegetarisch.
Dus na de heerlijke amuse van eendenborstfilet en het torentje van gerookte kip en avocado als derde gang een romige broccoli cappucino. En natuurlijk aan het einde van dit menu een tijdsplanning zodat alles gladjes verloopt.
- Zorg ervoor dat de slagroom zo koud mogelijk is. Dan klopt hij makkelijker stijf.
- Broccoli is een zachte groente en daardoor is zeven na het pureren niet nodig.
- Rasp wat verse nootmuskaat op de cappuccino voor een final touch.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 ui, klein
- 1 liter groentebouillon, zonder zout
- 500 gram broccoli, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
- 100 ml slagroom
- 1 theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- ⅛ theelepel gemalen nootmuskaat
Instructies
- Smelt de boter in de soeppan.1 eetlepel boter
- Snipper het uitje fijn en bak het op laag vuur in ongeveer 4 minuten glazig.1 ui
- Voeg de groentebouillon en broccoli toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.1 liter groentebouillon, 500 gram broccoli
- Klop ondertussen de slagroom tot yoghurt dikte.100 ml slagroom
- Pureer de broccoli soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.1 theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Schenk de soep in een mooi glas. Schep daarop een grote lepel slagroom.
- Rasp wat nootmuskaat erover voor een extra smaaktint.⅛ theelepel gemalen nootmuskaat
Geef een reactie