Dit makkelijke recept voor romige broccoli cappuccino is een lekker voorgerecht voor een kerst diner, paas diner of een ander feestelijk dinertje. Gemaakt van verse groenten en een zelfgemaakte groentebouillon.
Zoals beloofd vandaag het warme voorgerecht van ons kerstdiner. Een romige broccoli cappuccino. Gemaakt van verse groenten met als basis een overheerlijke groentenbouillon. Lekker vegetarisch.
Dus na de heerlijke amuse van eendenborstfilet en het torentje van gerookte kip en avocado als derde gang een romige broccoli cappucino. En natuurlijk aan het einde van dit menu een tijdsplanning zodat alles gladjes verloopt.
- Zorg ervoor dat de slagroom zo koud mogelijk is. Dan klopt hij makkelijker stijf.
- Broccoli is een zachte groente en daardoor is zeven na het pureren niet nodig.
- Rasp wat verse nootmuskaat op de cappuccino voor een final touch.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 ui klein
- 1 liter groentebouillon
- 500 gram broccoli schoongemaakt en in roosjes verdeeld
- 1 theelepel zout naar smaak
- ⅛ theelepel peper
- 100 ml slagroom
- ⅛ theelepel nootmuskaat
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Smelt de boter in de soeppan.
- Snipper het uitje fijn en bak het op laag vuur in ongeveer 4 minuten glazig.
- Voeg de groentebouillon en broccoli toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.
- Klop ondertussen de slagroom tot yoghurt dikte.
- Pureer de broccoli soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de soep in een mooi glas. Schep daarop een grote lepel slagroom.
- Rasp wat nootmuskaat erover voor een extra smaaktint.
Opmerkingen:
- Zorg ervoor dat de slagroom zo koud mogelijk is. Dan klopt hij makkelijker stijf.
- Broccoli is een zachte groente en daardoor is zeven na het pureren niet nodig.
- Rasp wat verse nootmuskaat op de cappuccino voor een final touch.
Geef een reactie