Een lekker dineetje met zalm? Heerlijk gebakken en op smaak gebracht met een kruidenboter van rode wijn en sjalotjes. Heerlijk verfijnd en erg lekker.
Zalm is een vis die altijd kan. Gewoon doordeweeks, maar ook bij feestdagen of speciale gebeurtenissen. Zoals moederdag. Je kan het heel eenvoudig opdienen, gewoon gebakken in de pan, gestoofd of uit de oven. Maar het is een vis die je ook kunt aankleden. Door te serveren met een heerlijke kruidenboter. Deze keer dus zalm met kruidenboter van rode wijn en ui.
Serveer het met een aardappeltjes met bieslook en peterselie en verse sperziebonen met kruidenpaneer. Zo heb je een heerlijk diner wat altijd kan.
It's a good taste!
Zalm met kruidenboter van rode wijn en
sjalotjes

Zalm met kruidenboter van rode wijn en sjalot
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- koelkast
- koekenpan 26 cm
Ingrediënten
100 ml rode wijn
1 sjalotje fijngehakt
75 gram roomboter ongezouten, kamertemperatuur en 1 extra eetlepel boter voor het bakken van de vis
1 eetlepel peterselie vers, fijngehakt
1 teentje knoflook
Instructies
- Schenk de rode wijn in een steelpannetje en voeg het gesnipperde sjalotje toe.
- Breng aan de kook op hoog vuur en laat inkoken tot een kwart.
- Zet het vuur uit en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Roer de peterselie door de 75 gram boter.
- Pers het knoflookteentje boven de boter uit en roer dat, samen met het afgekoelde ui / rode wijn mengsel door de boter.
- Zet de boter in de koeling, minstens 1 uur zodat hij goed opstijft.
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter met 1 eetlepel olie.
- Bak de zalm 3-4 minuten aan elke zijde.
- Haal uit de pan en serveer met een eetlepel boter.
- Lekker met aardappeltjes met peterselie en sperzieboontjes met paneer.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- koekenpan
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Pannen
Geef een antwoord