Deze pasta met gerookte zalm en zongedroogde tomaatjes brengt de Zomer weer in je huis. En dat is precies wat je goed kunt gebruiken bij dit druilerige Winterse weer.
De ziltige zalm, pittige knoflook, romige pasta afgeblust met de lichtzure creme fraïche is een gewaagde, maar hele geslaagde combinatie. En het gerecht staat binnen 15 minuten op tafel. Dat is toch ook mooi meegenomen, vooral op een drukke doordeweekse avond vol met sportclubs!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSpaghetti met gerookte zalm
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 125 mL crème fraîche
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel mosterd
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 400 gram spaghetti
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Zet een grote pan met koud water op het vuur en breng aan de kook.
- Snij de zalm in kleine reepjes.
- Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Knijp het teentje knoflook uit boven de pan en fruit het 30 seconde aan.
- Voeg de creme fraïche en de mosterd toe en laat langzaam warm worden. Als de saus warm is schenk je de melk erbij.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de zalm reepjes toe, warm nog een minuutje door, en draai het vuur uit.
- Schep de zalmsaus door de pasta. Strooi de tomaatjes over de pasta en meng alles goed door.
- Schaaf naar smaak Parmezaanse kaas erover.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
- Zet een grote pan met koud water op het vuur en breng aan de kook.
- Snijdt de zalm in kleine reepjes en zet nog even in de koeling.
- Snijdt de zongedroogde tomaatjes in reepjes en bewaar in een bakje.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Knijp het teentje knoflook uit boven de pan en fruit het 30 seconde aan.
- Voeg de creme fraïche en de mosterd toe en laat langzaam warm worden. Wordt de saus te dik voeg dan een scheutje melk toe.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de zalm toe, warm nog een minuutje door en draai het vuur uit.
- Schep de zalmsaus door de pasta. Strooi de tomaatjes over de pasta en meng alles goed door.
- Schaaf naar smaak Parmezaanse kaas erover.
Geef een reactie