Een makkelijke maaltijd: romige spaghetti met gerookte zalm Een heerlijk en eenvoudig gerecht, dat binnen 15 minuten op tafel staat. De zilte smaak van de gerookte zalm is een perfecte combinatie met de romige saus. De zongedroogde tomaatjes, geven het een zoet accent met een heerlijke bite. Dit gerecht is snel te maken en ideaal voor een doordeweekse maaltijd!
Pasta met Gerookte Zalm en Crème Fraîche
De Italiaanse keuken is een grote favoriet in mijn gezin, maar zeker ook op het blog. We eten met grote regelmaat een heerlijke zelfgemaakt lasagne, de spaghetti met broccoli en gehakt en de macaroni ovenschotel. En sinds kort staat deze romige spaghetti met gerookte zalm ook vaak op tafel.
Omdat hij zo makkelijk te maken is, maar ook om de romige en volle smaak, met een subtiele hint van mosterd en knoflook. De zoute smaak van de gerookte zalm en Parmezaanse kaas. En dat combineert zo goed met zoete tomaatjes en spaghetti.
Dit is een perfect recept voor een gezellige avond thuis. Ik zou zeggen geniet van dit smakelijke en eenvoudige gerecht!
Top Tip
Kook pasta in water met een goede schep zout. Zoals de Italianen zeggen, kook de pasta in zeewater. Dat geeft de spaghetti veel meer smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 125 mL crème fraîche
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels melk
- 400 gram spaghetti al dente gekookt
- 10 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
- 50 gram Parmezaanse kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de zalm in kleine reepjes.200 gram gerookte zalm
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.2 eetlepels olijfolie
- Knijp het teentje knoflook uit boven de pan en fruit het 30 seconde aan.1 teentje knoflook
- Voeg de crème fraîche en de mosterd toe en laat langzaam warm worden. Als de saus warm is, schenk je de melk erbij.125 mL crème fraîche, 2 eetlepels melk, 1 theelepel mosterd
- Voeg de zalm reepjes toe, warm nog een minuutje door, en draai het vuur uit.
- Schep de zalmsaus door de pasta. Strooi de tomaatjes over de pasta en meng alles goed door.400 gram spaghetti, 10 zongedroogde tomaatjes
- Schaaf naar smaak Parmezaanse kaas erover.50 gram Parmezaanse kaas
Geef een reactie