Een stevig ontbijt of heerlijke lunch. Met een omelet kun je alle kanten op. Deze omelet is gevuld met zalmsnippers en bieslook. Een gouden combinatie.
Het is niet moeilijk om een lekkere omelet te maken. De eerste mislukt altijd. Nu ja bij mij dan. Het is net een pannenkoek, hij is het net niet. Die is meestal voor mijn man. (misschien denk je nu dat is niet aardig, maar mijn man houdt eigenlijk liever van een gebakken ei en minder van een omelet die hij iets te zacht van binnen vind).
Maar vanaf de tweede loopt het soepeltjes. De handbewegingen zijn vloeiend(er) Het dubbel klappen lukt in één keer. En dan heb je een heerlijk eitje dat nog wat zacht van binnen is en krokant van buiten. Deze keer gevuld met zalmsnippers en bieslook. Heerlijk!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlOmelet met zalmsnippers en bieslook
Ingrediënten
- 2 eieren (maat L)
- 2 eetlepels slagroom
- zout en peper (naar smaak)
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels zalmsnippers
- 1 theelepel bieslook (gesnipperd)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Klop de eieren los met de slagroom en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Smelt de boter in een koekenpan op gemiddeld vuur.
- Schenk het ei in de pan en licht het ei de hele tijd op, zodat het vloeibare deel onder het gestolde loopt.
- Wanneer het nog net vochtig is strooi je de zalmsnippers en bieslook op 1 helft van de omelet en vouw je het deel waar geen zalm op ligt over het andere deel.
- Wacht 10 tellen en laat de omelet op een bord glijden.
Geef een reactie