Een Omelet met zalm en bieslook is een heerlijk (lunch) gerecht dat je snel kunt maken. De zachte structuur van de omelet combineert perfect met de zoute smaak van de zalm. De bieslook maakt het pittig en fris. Een heerlijk gerecht voor brunch, lunch of als lichte avondmaaltijd met een salade.

Omelet met Zalmsnippers
Meestal eten we, als echte Nederlanders, een boterham of broodje met de lunch. En kaas is hier als beleg (kan ook bijna niet anders 😉 ) echt een favoriet. Maar soms, een keer in de week, maak ik iets anders voor de lunch: Japanse Ramen Noedelsoep, pancakes, tosti met geitenkaas of een heerlijke quiche zoals katmer pie. Of deze omelet met zalm en bieslook.
De smaak van de gerookte zalm is aanwezig, maar niet overheersend. De bieslook zorgt voor een beetje pit en de romige structuur van de eieren maakt het geheel af. En deze omelet is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te bereiden. Stukje brood erbij en je zet een top lunch op tafel!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Omelet met Zalm en Bieslook
Ingrediënten
- 2 eieren, maat L
- 2 eetlepels slagroom
- zout en peper, naar smaak
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels zalmsnippers
- 1 theelepel bieslook , gesnipperd
Instructies
- Klop de eieren los met de slagroom en voeg zout en peper naar smaak toe.2 eieren, 2 eetlepels slagroom, zout en peper
- Smelt de boter in een koekenpan op gemiddeld vuur.1 eetlepel boter
- Schenk het ei in de pan en roer een paar keer door met een spatel. Wanneer de bodem begint te stollen, draai de pan een keer zodat de hele bodem is bedekt.
- Na 20 seconde hou je met een spatel het ei omhoog en laat je het nog niet gestolde ei er onderlopen.
- Wanneer het nog net vochtig is, strooi je de zalmsnippers en bieslook op 1 helft van de omelet.3 eetlepels zalmsnippers, 1 theelepel bieslook
- Doe 30 seconde de deksel op de pan.
- Vouw nu het deel zonder topping over de zalm en laat de omelet op een bord glijden.
Opmerkingen
- Bak een omelet op gemiddeld vuur.
- Laat de omelet niet te lang bakken, hij moet nog een beetje vochtig zijn aan de binnenkant.
- Door de slagroom wordt de omelet luchtig en zijdezacht. In plaats van room, kun je ook kookroom, melk of een plantaardige variant gebruiken.
- Spinazie en Feta: Een handjevol spinazie met aanhangend water in olie bakken, ongeveer 2 minuten. Meng dat met feta en vul de omelet hiermee.
- Champignons en peterselie: Bestrooi de champignons met zout en peper en bak in roomboter tot ze goudbruin en gaar zijn. Vul de omelet met de champignons en fijngehakte peterselie.
Geef een reactie