Deze aardbeiensalade met Balsamico is een heerlijke zomerklassieker die het beste haalt uit deze zoete en sappige rode vrucht. De smaken zijn gewoonweg perfect: zoete aardbeien, nootachtige pistachenoten, peperige rucola en zoetzure balsamico dressing. Dus laten we genieten van deze zomerse salade!
Aardbeiensalade met Balsamico
Hoewel het aardbeienseizoen maar een paar maanden duurt, haal ik er alles uit. Ik ben dol op het bakken van een aardbeien chiffon cake. Of maak aardbeienlimonade met verse aardbeien of geniet van zelfgemaakt aardbeienijs.
En ik maak deze aardbei pistache salade vaak als zomers bijgerecht. Omdat de smaken zo goed samengaan met het zoete fruit. En natuurlijk is het een makkie om te maken!
Wat heb je nodig voor een Salade met Aardbeien en Pistachenoten?
Om deze Aardbeiensalade met Balsamico te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Aardbeien - Er is maar één ding dat je niet moet doen met deze salade. Maken buiten het aardbeienseizoen! De aardbeien moeten zoet en sappig zijn. Maak deze salade dus alleen in het late voorjaar en de zomer.
- Pistache - Pistachenoten zijn een lid van de cashewnotenfamilie en hebben een zachte textuur. Je zou ongezouten pistachenoten kunnen kiezen, maar ik vind het heerlijk om gezouten noten toe te voegen aan mijn salade. Je zou ze kunnen vervangen door cashewnoten of walnoten.
- Rucola - Deze groene salade heeft een peperige smaak, wat een uitstekende combinatie is met zoete aardbeien.
- Balsamicoazijn - Gebruik een goede balsamicoazijn. De azijn moet zacht, een beetje zoet en zuur zijn.
- Olijfolie - Omdat het in je vinaigrette wordt gebruikt, bepaalt het voor een groot deel de smaak van de salade. Gebruik een goede en fruitige extra vierge olijfolie.
Hoe maak je Rucola Aardbei Salade?
Een printbaar recept met stap-voor-stap-beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Bereid de vinaigrette door olijfolie en balsamicoazijn te mengen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Doe de rucola in je kom en voeg in vieren gesneden aardbeien toe.
- Strooi er pistachenoten over.
- Giet de balsamico-vinaigrette over de salade en meng. Serveer onmiddellijk
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Aardbeiensalade met Balsamico
Ingrediënten
- 200 gram rucola, gewassen
- 50 gram aardbeien, gewassen
- 50 gram pistachenoten
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
Instructies
- Haal het kroontje van de aardbeien en snij ze in vieren.50 gram aardbeien
- Doe de rucola in een schaal en verdeel de aardbeien en pistachenoten erdoor.200 gram rucola, 50 gram pistachenoten
- Meng de balsamicoazijn en de olijfolie tot een vinaigrette.4 eetlepels balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie
- Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Meng de dressing door de salade en serveer meteen.
Geef een reactie