Deze kip kerrie sandwiches met spekjes en ei zijn perfect voor een high tea of een lekkere lunch. De romige kerriesaus, gerookte kip en krokante spekjes op zacht brood zijn echt onweerstaanbaar! Het staat snel op tafel en je gasten zullen ervan smullen.
Jump to:
Sandwiches met gerookte kip en spekjes voor een Heerlijke High Tea
Tijdens een boottochtje, waarbij het weer helaas niet meewerkte, maar wat wel heel gezellig was, werden deze heerlijke sandwiches geserveerd. Iedereen was er dol op! Deze sandwiches vielen in de smaak.
Toen ik ze later thuis maakte, was mijn gezin ook razend enthousiast. En terecht: de combinatie van malse gerookte kip, ei en knapperige spekjes in een romige kerriesaus maakt echt alles lekkerder. Dus wil je iets speciaals serveren voor de lunch? Dan is dit een echte aanrader!
En voor meer (sandwich) inspiratie voor een high tea, kijk op de speciale high tea recepten pagina!
Wat heb je nodig?
- Gerookte kip: Deze kip is al gaar en heerlijk mals. Let op: als je zwanger bent of een zwakke gezondheid hebt, kun je beter gepocheerde kip gebruiken.
- Crème fraîche: Dit maakt de saus extra romig. Je kunt ook zure room of Griekse yoghurt gebruiken (voor een lichtere variant).
- Gembersiroop: Geeft een subtiel zoetje en een beetje pit door de gember. Deze siroop past perfect bij kerrie. Je vindt het in de supermarkt of bij de Toko.
Bereiding
- Meng de kerrie, kurkuma, mayonaise, gembersiroop en crème fraîche in een kom.
- Pel het ei en snijd het in blokjes. Voeg het samen met de uitgebakken spekjes en gerookte kip toe aan de saus.
- Snijd de korstjes van het brood en beleg het met de kip kerrie salade.
- Leg er een tweede snee bovenop en snijd de sandwich in vieren.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 ei hardgekookt
- 250 gram gerookte kip in blokjes
- 50 gram spekreepjes uitgebakken
- 6 sneetjes wit brood
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in een schaaltje de mayonaise, crème fraîche, kerrie en kurkuma. Roer de gembersiroop erdoorheen.2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemalen kurkuma
- Pel het hardgekookte ei en snijd het in kleine blokjes. Voeg het ei toe aan de saus.1 ei
- Doe de blokjes gerookte kip en de uitgebakken spekjes bij de saus. Meng alles goed door elkaar.250 gram gerookte kip, 50 gram spekreepjes
- Snijd de korstjes van het witbrood af.6 sneetjes wit brood
- Verdeel het kipmengsel over drie sneetjes brood. Leg de andere sneetjes er bovenop en snijd de sandwiches in vieren.
- Je sandwiches zijn klaar! Serveer ze direct en geniet ervan.
Opmerkingen:
- Koelkast: Verpak de sandwiches in plasticfolie en bewaar ze maximaal een dag.
Geef een reactie