Binnen 14 minuten op tafel, deze spaghetti met broccoli, gehakt en spekjes is echt ZO snel klaar. En niet dat je daardoor in smaak inboet, nee dit recept is superlekker. De uitgebakken spekjes omhullen de spaghetti en broccoli en geeft een ziltige smaak. Het gehakt is lekker rul. Een recept dat je maakt als je weinig tijd hebt en heerlijk wilt eten!
Een heerlijk recept, zelfs voor mensen die niet van broccoli houden. En heel snel klaar. Er zijn al zoveel goede reacties op dit recept geweest. Wellicht dat de combinatie met het zoute van de spekjes en het zoetige van de uitjes en de romige pasta precies de juiste snaar raakt.
Italiaanse recepten zijn hier altijd een goed idee. De kinderen zijn er dol op. En ik ook, omdat je vaak weinig ingrediënten nodig hebt. Voor dit recept heb je maar VIJF ingrediënten nodig! Ze zijn makkelijk en snel te maken zijn en hebben een heerlijke smaak. Ik serveer deze spaghetti met broccoli met geraspte Parmezaanse kaas en, als ik heel veel zin daarin heb, een eetlepel pesto.
Binnen 14 minuten een makkelijke en SUPERlekkere maaltijd op tafel. Dat is pas echt fijn.
- Spaghetti - Ik kook de spaghetti al dente. Hij gaart altijd nog een klein beetje na in de pan. Het spekvet zal de spaghetti helemaal gaan omhullen en dat maakt hem nog lekkerder. Je kunt de spaghetti vervangen door een andere pasta, zoals penne, macaroni of fusilli.
- Broccoli - De vitamines in dit recept. Kook de broccoli tot hij net gaar is, maar nog een bite heeft. Zo hou je deze meeste vitamine in dit recept. Je kunt de broccoli en spaghetti apart koken, maar je kunt ook ervoor kiezen om de spaghetti en broccoli in één pan te koken. Dat scheelt weer afwas. Broccoli kun je ook vervangen door bloemkool.
- Ui - door het uitje glazig te bakken krijgt hij een zoete smaak, wat goed combineert met de spekjes.
- Spekjes - De uitgebakken spekjes zijn knapperig. Het bacon vet mengt zich door de pasta en omhult alles met een zoutige romige smaak. Dit is eigenlijk het belangrijkste ingrediënt in dit recept.
- Rundergehakt - Het gehakt bak je bruin en rul. En dat meng je samen met de bacon en ui door de spaghetti en broccoli. Je kunt dit eventueel ook vervangen door half-en-half gehakt -wat vetter is, maar daardoor ook meer smaak heeft (maar dat is niet perse nodig omdat je ook al uitgebakken spekjes gebruikt).
Een recept dat je makkelijk kunt printen vind je onderaan dit blog terug.
Stap 1 - was de broccoli en bak de spekjes uit
- Snij de broccoli in roosjes. Snij de roosjes eventueel doormidden als ze te groot zijn. Je wilt dat ze ongeveer even groot zijn, zodat de groente tegelijkertijd gaar is.
- Doe de spekjes in een droge koekenpan op gemiddeld vuur en bak ze drie minuten. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn, want ze bakken nog verder met het uitje en het gehakt.
Stap 2 - Bak de uitjes en het gehakt, kook de broccoli
- Doe het uitje bij de spekjes en roerbak drie minuten.
- Doe de broccoli in een pan ruim kokend water en kook die in zeven minuten beetgaar.
- Voeg het gehakt toe aan de koekenpan en bak die rul en gaar.
- Giet de broccoli af en doe terug in de pan.
Stap 3 - Kook de spaghetti en meng met de groente
- Kook ook de spaghetti in een pan met ruim kokend water volgens de aanwijzingen van de fabrikant tot hij al dente is. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Voeg wat olie toe en meng goed door. Zo plakt hij niet.
- Doe de broccoli bij de spaghetti.
Stap 4 - Meng het spek gehakt mengsel door de spaghetti
- Doe het spek, ui en gehakt mengsel bij de spaghetti met broccoli.
- Roer alles goed door elkaar, zodat de ingrediënten EN de smaken mengen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
- 500 gram broccoli roosjes
- 125 gram spekreepjes
- 300 gram rundergehakt
- 500 gram spaghetti gedroogd
Topping (optioneel)
- olijfolie extra vierge
- Parmezaanse kaas naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Breng twee pannen met water aan de kook. Eén voor de spaghetti (een grote pan zoals je voor de soep gebruikt) en één voor de broccoli (2 tot 3 liter pan).
Bereiden broccoli, spaghetti en gehakt
- Bak ondertussen op drie minuten op gemiddeld vuur, de spekreepjes.
- Voeg dan het uitje toe en bak nog eens drie minuten tot het glazig is.
- Voeg het gehakt toe en bak dat rul.
- Kook ondertussen de broccoli in de kleinste pan in zeven minuten beetgaar en laat uitlekken.
- Doe ook de spaghetti in de grote pan en kook die gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Laat de spaghetti uitlekken.
- Optioneel: giet na het afgieten wat olijfolie bij de spaghetti voor meer smaak en zodat hij minder plakt.
Maak de spaghetti met broccoli
- Doe de spaghetti in een pan en doe de broccoli en het gehaktmengsel erbij.
- Meng alles goed door elkaar.
- Schep op een bord en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Geef een reactie