Pilav met gehakt en Perziken is een variatie op dit populaire rijstgerecht, ook wel pilaf genoemd. Het is een eenvoudig recept met veel heerlijke smaken, dat in slechts 20 minuten op tafel staat. De rijst en het vlees zijn gebakken met smaakvolle kruiden, waardoor het een beetje zoet en een klein pitje heeft, maar alles is goed in balans. Dit is een geweldig recept als je op een drukke doordeweekse avond een heerlijke maaltijd nodig hebt, en het hele gezin zal er dol op zijn.
Pilav met Gehakt en Perziken
Pilav met vlees en perziken (ook wel pilau of pilav genoemd) is een gerecht dat ik in mijn jeugd een paar jaar minstens één keer per week at. En ineens aten we het niet meer. Maar toen ik een keer herinneringen aan het ophalen was, herinnerde ik me deze heerlijke maaltijd.
Soms gebruikte mijn moeder kip, soms rundergehakt, maar rijst en perziken waren altijd de hoofdingrediënten. En mijn broer, en ik vond het heerlijk om het te eten. Ik vond dit een perfect recept om voor mijn eigen gezin te maken.
En net zoals ik het mezelf herinner, vonden ze dit geweldig lekker. Ik was van plan om wat restjes te bewaren voor de dagen dat ik een snelle maaltijd nodig had, maar er bleef niets over. Ik denk dat dat alles zegt, en daarom dit recept voor jullie. Zodat je met je eigen gezin hiervan kan genieten!
Wat heb je nodig om Gehakt Pilav te maken?
Om deze pilav met gehakt en perziken zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Rijst - Gebruik voor dit recept gewone witte rijst of basmatirijst. Basmatirijst is wat luchtiger, maar witte rijst doet het ook prima.
- Uien, Knoflook - Om het gerecht op smaak brengen.
- Rundergehakt - Dit recept is heerlijk met rundergehakt Maar je kunt ook kiezen voor half-om-half, kip of lamsgehakt.
- Perziken - Gebruik perziken uit blik, want je gebruikt het fruit en de siroop om de pilaf op smaak te brengen
- Ketjap Manis - Een Indonesische zoete sojasaus wordt in dit recept gebruikt. Heb je geen Ketjap Manis in huis, maar wel lichte sojasaus, natriumarme sojasaus of donkere sojasaus? Voeg twee eetlepels honing en een eetlepel extra bruine suiker toe aan de toegevoegde sojasaus.
- Tomatenpuree - Om de smaak te verdiepen. Maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier gebruikt. Om het zijn heerlijke rijke en lichtzoete smaak te geven, moet je het minimaal 2 minuten bakken.
- Sambal - Gebruik Sambal Oelek of Sambal Badjak voor het pittig maken van de pilav. Met ½ theelepel sambal is dit recept geschikt voor de hele familie. Voeg meer sambal toe als je van pittig houdt.
Hoe maak je Pilaf Rijst met Gehakt en Perzik
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Roerbak de ui, knoflook en tomatenpuree 3 minuten. Voeg zout en peper toe.
- Voeg het gehakt en de sambal toe en bak tot het vlees goudbruin en rul is. Schenk de ketjap en het perziksap in de pan en roer even door.
- Doe de perzikblokjes erbij.
- Schep de gekookte rijst in de pan en roer alles goed door elkaar. Verwarm op laag vuur tot de pilav, het gehakt en de perziken warm zijn en serveert.
Serveer dit met een heerlijke groene salade of pittige komkommersalade.
Garneer met gesneden lente-uitjes. Het is optioneel, maar deze kleuren zien er zo geweldig uit met de gouden perziken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 500 gram rundergehakt
- ½ theelepel sambal
- ⅛ theelepel peper
- ¼ theelepel zout
- 400 gram perziken uit blik, in blokjes gesneden
- 4 eetlepels perziksiroop
- 2 eetlepels ketjap manis
- 400 gram ongekookte rijst gekookt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de olie in een wok en verwarm tot hij heet is.1 eetlepel plantaardige olie
- Voeg uien, knoflook en tomatenpuree toe en roerbak drie minuten.2 uien, 1 teentje knoflook, 5 eetlepels tomatenpuree
- Doe het rundergehakt en de sambal in de wok en bak tot het vlees bruin en gaar is.500 gram rundergehakt, ½ theelepel sambal
- Voeg perziksap, zout, peper, Ketjap Manis en perzikblokjes toe en roer alles goed door.⅛ theelepel peper, ¼ theelepel zout, 400 gram perziken, 4 eetlepels perziksiroop, 2 eetlepels ketjap manis
- Voeg de gekookte witte rijst toe en verwarm alles tot het heet is terwijl je blijft roeren.400 gram ongekookte rijst
- Serveer.
Opmerkingen:
- Koelkast - Koel de pilav met rundergehakt snel af en dek af met plastic folie. Zo kun je hem maximaal drie dagen in de koelkast bewaren.
- Diepvries - Doe de afgekoelde pilau in een diepvrieszak of doos en bewaar deze maximaal twee maanden in de vriezer.
- Opwarmen - Verwarm al roerend in een magnetron of wok op middelhoog vuur.
Geef een reactie