Dit broodje gerookte kipsalade met mango en kerrie is een echte klassieker! Waarom? Het is snel, makkelijk en superlekker. De romige kerriesaus, sappige mango en zachte gerookte kip zorgen samen voor een heerlijke smaak. En met een beetje basilicum krijgt het een frisse twist. Perfect voor lunch, of picknick.

Snel en Makkelijk: Stokbrood met Kip en Mango
De eerste keer dat ik gerookte kipsalade en mango proefde in een lunchroom, was ik meteen verkocht. De zoete mango, ziltige gerookte kip en de kruidige kerriesaus passen perfect bij elkaar. Het doet denken aan tropische sferen, met een vleugje gember en kurkuma voor extra warmte.
Dit broodje is favoriet bij ons thuis, en ik weet zeker dat jij het ook lekker vindt! Maak het voor een snelle lunch of neem het mee voor een picknick – succes gegarandeerd.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 mango, in blokjes gesneden
- 150 gram gerookte kip, in blokjes gesneden
- 1 stokbrood
- 10 blaadjes basilicum vers
Instructies
Kip-mango salade maken
- Meng in een kom de mayonaise, kerriepoeder, kurkuma en gembersiroop.3 eetlepels mayonaise, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemalen kurkuma, 2 eetlepels gembersiroop
- Voeg de kip, mango en sjalot toe en meng alles goed door elkaar.1 sjalotje, 1 mango, 150 gram gerookte kip
Het broodje beleggen
- Snijd het stokbrood doormidden.1 stokbrood
- Leg de basilicumblaadjes op de onderste helft.10 blaadjes basilicum vers
- Schep de kip-mangosalade erop.
- Dek af met de bovenste helft van het stokbrood.
- Serveer meteen
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar de kip-mangosalade maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje.
- Niet invriezen: Door de mayonaise en mango wordt de textuur minder lekker.
Geef een reactie