Geniet van dit heerlijke gerecht van romig Italiaans Rundvlees uit de Slowcooker. Ontdek hoe je makkelijk een smaakvolle maaltijd maakt, met lekkere ingrediënten. De ribeye gaart langzaam en wordt heerlijk van smaak door de rijke saus. Probeer het vandaag nog!
Romig Italiaans Rundvlees uit de Slowcooker: Recept vol smaak en eenvoud
Ik heb mijn slowcooker er weer eens bij gepakt. Want dit veelzijdige apparaat is perfect voor zowel de winter als de zomer. In de winter staat hij in mijn keuken, langzaam te stoven totdat mijn gerecht klaar is. En in de zomer, zet ik hem buiten in de schaduw neer en maak ik nog steeds de lekkerste gerechten die langzaam zijn gegaard om de meeste smaak te behouden. Daarbij blijft de warmte buiten.
En dit recept voor malse ribeye gestoofd in een romige saus is perfect voor zowel zomer als winter. Comfort food als het winter is en een heerlijke maaltijd lekker buiten op het terras zoals ik ook in Italië in de zomer kan genieten van al dat heerlijke eten. Ik zou zeggen probeer het zelf!
Wat heb je nodig voor Rundvlees met Noodles uit de Slowcooker?
Om dit Romige Italiaans Rundvlees uit de Slowcooker te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Ui en knoflook: Smaakmakers in de saus.
- Ribeye: Een stuk biefstuk met heel veel smaak en vet. Daardoor is het sappig en zacht. Een heerlijk stukje vlees.
- Bloem: Voor het indikken van de saus.
- Boter en slagroom: Maken de saus nog romiger.
- Runderbouillon: Om de saus lekker veel smaak te geven. Het allerlekkerste is zelfgemaakte runderbouillon. Heb je dat echt niet, dan gebruik je bouillon van een blokje.
- Rode wijn: Gebruik een volle rode wijn met een diepe smaak. Een Cabernet Sauvignon, of een Bordeaux. Je zou de wijn kunnen vervangen door extra bouillon, maar eerlijk gezegd raak je dan wel een deel van de smaak kwijt, die je eigenlijk niet wilt missen.
- Mosterd: Geeft een beetje pit aan de saus.
- Tagliatelle: Een Italiaanse brede pasta, ongeveer 7 mm breed ongekookt. Je kunt ze gedroogd of vers kopen.
Hoe maak je Tagliatelle met Romig Rundvlees uit de Slowcooker?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Snij het vlees in blokjes en breng op smaak met zout en peper en bestuif met bloem. Doe het vlees in de slowcooker samen met de ui en mosterd. Schenk daar de bouillon en wijn erbij.
- Schep nu ook de mosterd en boter in de bak van de slowcooker. Doe het deksel op de pan en zet de slowcooker gedurende 6 tot 8 uur aan op lage stand.
- Twintig minuten voor je je gerecht gaat serveren schenk je de slagroom erbij en doe je de deksel er weer op.
- Kook nu ook de tagliatelle beetgaar en giet af. Wanneer het tijd is om te serveren, doe je de pasta in de slowcooker en meng je alles goed door.
Serveer met een heerlijke aardbeiensalade met pistache noten en wat versgebakken ciabatta brood. Garneer met verse tijm.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Ribeye: Dit gaf zo’n lekkere smaak aan dit gerecht. Maar je kunt het ook vervangen door hachee vlees, riblappen of Entrecote.
- In plaats van tagliatelle kun je ook fusilli, farfalle of penne gebruiken.
- Heb je weinig tijd? Zet de slowcooker op hoog gedurende 4 tot 6 uur.
- Variaties: Voeg plakjes champignons of spinazie toe. De champignons en spinazie doe je een uur voordat je het gerecht gaat serveren erbij.
- Wil je een dikkere saus? Meng twee theelepels maizena met twee eetlepels koud water en voeg dat samen met de slagroom toe aan de slowcooker. Zet op high en laat gedurende 20 minuten indikken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 700 gram ribeye 1 2 x 2 cm stukken gesneden
- 60 gram bloem
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel peper
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 1 eetlepel mosterd
- 4 eetlepels boter
- 500 ml runderbouillon
- 75 ml rode wijn
- 125 ml slagroom
- 500 gram tagliatelle
- 1 theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif met bloem. Doe onderin de slowcooker.700 gram ribeye, 60 gram bloem, ½ theelepel zout, ½ theelepel peper
- Schep ook de ui, knoflook, mosterd en boter erbij.1 ui, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel mosterd, 4 eetlepels boter
- Schenk nu de runderbouillon en rode wijn in de pan, roer goed door.500 ml runderbouillon, 75 ml rode wijn
- Doe het deksel op de pan en zet de pan op laag gedurende 6 tot 8 uur.
- Twintig minuten voor je gaat serveren schenk je de room in de slowcooker.125 ml slagroom
- Kook dan ook de tagliatelle beetgaar in ruim kokend water met een theelepel zout. Giet af.500 gram tagliatelle, 1 theelepel zout
Serveren
- Meng de tagliatelle door de vleessaus en serveer meteen.
Opmerkingen:
- Ribeye: Dit gaf zo’n lekkere smaak aan dit gerecht. Maar je kunt het ook vervangen door hachee vlees, riblappen of Entrecote.
- Tagliatelle: Je kunt ook fusilli, farfalle of penne gebruiken.
- Heb je weinig tijd? Zet de slowcooker op hoog gedurende 4 tot 6 uur.
- Kan ik alles nog een uurtje extra in de slowcooker laten staan? Ja, dat kan.
Laat het snel afkoelen.
- Koelkast: Bewaar dit romige Italiaans Rundvlees tot maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. Verwarm in de magnetron tot hij warm is.
- Diepvries: Dit kun je niet invriezen omdat door de room de saus kan gaan schiften.
Roos says
Vraagje gebruik je dan verse spinazi extra erbij, mag deze een uur echt mee stoven?
Ik miste inderdaad groenten in het gerecht en overweeg t morgen te maken
Andréa says
Beste Roos, spinazie zou ik het laatste kwartier pas toevoegen, die heeft niet zo lang nodig.