Deze Mexicaanse Taco's met Carne Guisada uit de slowcooker zullen je versteld doen staan. Met slechts een paar ingrediënten en de slowcooker maak je een pan vol heerlijk mals vlees in een rijke saus vol Mexicaanse smaken. En de geur tijdens het koken is onweerstaanbaar!
Tex-mex recept voor mals rundvlees met rijke saus
In Mexico vind je de heerlijkste Tex-mex gerechten zoals deze Carne Guisada, die je eet met taco's of tortilla's, gebakken bonen en rijst. Een heerlijke stoofschotel met heerlijke diepe smaken waardoor het vlees lekker mals wordt en de saus vol van smaak. Een topper uit de Mexicaanse keuken, dat je makkelijk maakt in de slowcooker.
Wat is Carne Guisada?
Wanneer je wel eens in Mexico bent geweest, dan heb je vast kennis gemaakt met Carne Guisada. Deze heerlijke Tex-mex stoofschotel is heerlijk mals en wordt geserveerd in een kruidige saus. Je eet het met taco's of tortilla's, gebakken bonen en rijst. En elke streek kent zijn eigen Mexicaanse stoofvlees recept.
Carne betekent vlees en deze stoofschotel kom je in veel variaties tegen in Mexico. Met kip, varkensvlees, maar in de meeste gevallen wordt rundvlees gebruikt. Guisada betekent stoven en het gestoofde vlees is heerlijk mals en bevat veel smaak. In tegenstelling tot Carne Asada, wat bekender is en wat gemarineerd rundvlees van de BBQ/grill is.
Wat heb je nodig voor het maken van Mexicaans Gestoofd Rundvlees?
Voor de bereiding van Carne Guisada heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Vlees - In dit recept zijn runderlappen gebruikt. Maar je kunt ook hachee vlees of riblappen gebruiken.
- Bouillon - In dit recept gebruik ik 250 ml kippenbouillon vanwege de zachte smaak. Je kunt eventueel ook groentebouillon of runderbouillon gebruiken.
- Bloem - Gewone normale bloem. Voeg het toe voor het dikker maken van de saus en om het vlees extra smaak te geven bij het bakken.
- Kruiden en smaakmakers - Niet speciaals. Wat komijnpoeder, ui, knoflook, peper en zout. Je kunt wat extra pit toevoegen door chilipoeder erdoor te roeren, maar omdat dit een familie recept is, is dat hier niet gedaan.
Hoe maak je Mexicaans Stoofvlees in de slowcooker
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
- Bak - Bak de ui, knoflook en komijn kort. Daardoor worden de smaken kruidiger (en dat proef je in de saus).
- Voeg het vlees toe - Bedek het vlees met een dun laagje bloem en bak op gemiddeld vuur. Dit zorgt ervoor dat de bloem niet meer rauw smaakt en, wanneer je het toevoegt aan de slowcooker, zorgt de bloem ervoor dat de saus indikt (zonder klontjes). Wanneer je een kleinere pan gebruikt, bak het vlees dan in twee porties.
- Roeren - Zorg dat het vlees, het tomaten ui mengsel en de rest goed wordt gemengd. Dit zorgt ervoor dat de smaken samensmelten en dat is wat deze Carne Guisada zijn heerlijke smaak geeft!
- Slow cooken - Zet de slowcooker aan op lage stand en laat hem 6 tot 8 uur garen en op smaak komen. Heb je weinig tijd? Zet de slowcooker dan op hoog en het vlees zal in 4 tot 6 uur gaar zijn.
Serveren!
- Tortilla's of Taco's - gebruik het als vulling, aangevuld met gebakken bonen en rijst, ui, tomaten en koriander. En serveer er wat crème fraîche bij. Andere opties voor vulling zijn: paprika, peterselie en een topping van geraspte Cheddar kaas.
- Mexicaans bord - serveer het vlees met gebakken rijst, crème fraîche en een groene salade. Lekker met nacho chips en naanbrood. Gebakken rijst met broccoli is een bijgerecht dat hier zeker bij smaakt!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 ui gesnipperd
- 1 tomaat in blokjes ½ x ½ cm gesneden
- 3 tenen knoflook uitgeperst
- 2 theelepels komijn
- 750 gram runderlappen in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel peper
- 250 ml kippenbouillon groentebouillon of rundvleesbouillon
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit een koekenpan met olie op gemiddeld vuur.1 eetlepel olie
- Voeg de ui toe en roerbak die 3 minuten tot hij glazig is.1 ui
- Schep de tomaat, knoflook en komijn erbij en roerbak 30 seconde.1 tomaat, 3 tenen knoflook, 2 theelepels komijn
- Doe de inhoud van de koekenpan in de slowcooker en voeg 1 eetlepel olie toe.1 eetlepel olie
- Meng de runderlap blokjes met de bloem en doe die in de koekenpan.2 eetlepels bloem, 750 gram runderlappen
- Bak het vlees tot het aan alle kanten goudbruin is, zo'n 6 tot 8 minuten.
- Doe ook het vlees in de slowcooker.
- Schenk zout, peper en bouillon in de slowcooker en leg de deksel erop.½ theelepel zout, ¼ theelepel peper, 250 ml kippenbouillon
- Zet de slowcooker aan op laag en laat 6 tot 8 uur garen.
Opmerkingen:
- Koelkast - Bewaar de carne guisada in een luchtdichte doos gedurende maximaal 3 dagen in de koelkast.
- Diepvries - Verpak het gestoofde rundvlees met saus in een diepvriesdoos of zak. Zo blijft hij tot 2 maanden goed in de diepvries.
- Opwarmen - Verwarm op laag vuur terwijl je blijft roeren, tot het warm is.
Geef een reactie