Zoete aardappel hummus een heerlijke variant op de hummus gemaakt van kikkererwten, waar ik ook al dol op ben. Lekker verse groente dippen of op een toastje.
Zoete aardappelen, een paar jaar geleden waren ze nog niet zo bekend als nu. Maar daar is duidelijk verandering ingekomen. En naast dat ze heel veelzijdig zijn, zijn ze ook nog gezond.
De zoete aardappel is een groente met naast de vitamines C en B ook nog beta caroteen. Dat geeft die mooie oranje kleur. Maar het beschermt ook de huid tegen UV straling. En zoete aardappelen bevatten relatief veel vezels.
Doordat de suikers in een zoete aardappel langzaam verterend zijn, krijg je geen suikerpieken en blijft je bloedsuikerspiegel vrijwel gelijk.
Zoete aardappel als
vervanger
Zoete aardappel kun je prima als groente of als koolhydraat vervanger gebruiken, zoals in deze kip met zoete aardappel in kokossaus, maar dus ook koud als dipper. En je kunt het gebruiken in desserts, maar daarover in een andere blog meer. Vandaag starten we met het recept voor zoete aardappel hummus.
It's a good taste!
Zoete aardappel
hummus
Heb je een lekker recept via mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlzoete aardappel hummus
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- aluminiumfolie
- Keukenmachine met mes
Ingrediënten
- 1 zoete aardappel ( gewassen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram kikkererwten
- 2 eetlepels tahin
- 1 citroen sap
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 2 theelepels komijn
- zeezout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zoete aardappel daarop.
- Doe de bakplaat in het midden van de oven en bak de aardappel tussen de 45 en 60 minuten tot hij gaar is. Dat kun je nagaan door met een vork voorzichtig in de aardappel te prikken. Hij moet geen weerstand voelen.
- Laat de aardappelen afkoelen tot kamertemperatuur.
- Pel de schil van de aardappel en snij hem in blokjes.
- Doe de blokjes samen met de olijfolie, kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook en komijn in een foodprocessor en pulseer tot je een smeuïge massa krijgt.
- Proef en voeg naar smaak zout toe.
- Bewaar tot gebruik in de koeling.
- Lekker op een toastje of met verse groenten.
Geef een reactie