Zoete aardappel hummus, een heerlijke variant op de hummus gemaakt van kikkererwten en tahini, waar ik ook al dol op ben. Lekker als groentedip, op een broodje of op een toastje.
Zoete Aardappelen Dip
Zoete aardappelen, een paar jaar geleden, waren ze nog niet zo bekend als nu. Maar daar is duidelijk verandering ingekomen. En naast dat ze heel veelzijdig zijn, zijn ze ook nog gezond.
De zoete aardappel is een groente met naast de vitamines C en B ook nog bèta caroteen. En zoete aardappelen bevatten relatief veel vezels.
Doordat de suikers in een zoete aardappel langzaam verterend zijn, krijg je geen suikerpieken en blijft je bloedsuikerspiegel vrijwel gelijk.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 zoete aardappel gewassen
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 400 gram kikkererwten
- 2 eetlepels tahin
- 1 citroensap
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 theelepels gemalen komijn
- zeezout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C
- Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zoete aardappel daarop.1 zoete aardappel
- Doe de bakplaat in het midden van de oven en bak de aardappel tussen de 45 en 60 minuten tot hij gaar is. Dat kun je nagaan door met een vork voorzichtig in de aardappel te prikken. Hij moet geen weerstand voelen.
- Laat de aardappelen afkoelen tot kamertemperatuur.
- Pel de schil van de aardappel en snij hem in blokjes.
- Doe de blokjes samen met de olijfolie, kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook en komijn in een foodprocessor en pulseer tot je een smeuïge massa krijgt.2 eetlepels olijfolie extra vierge, 400 gram kikkererwten, 2 eetlepels tahin, 1 citroensap, 1 teentje knoflook, 2 theelepels gemalen komijn
- Proef en voeg naar smaak zout toe.zeezout
- Bewaar tot gebruik in de koeling.
- Lekker op een toastje of met verse groenten.
Opmerkingen:
- Koelkast: De zoete aardappelhummus is luchtdicht verpakt twee dagen houdbaar.
- Vriezer: Schep een diepvriesbakje tot ¾ vol en giet er olie overheen om uitdrogen te voorkomen. Hierdoor blijft het tot wel een maand goed. Laat het vervolgens ontdooien in de koelkast.
Geef een reactie