Recept voor een heerlijke radijsjes room soep. Een verrassend soepje met een romige smaak en een mooie kleur. Daar wil je zeker nog een tweede bakje van!
Radijsjes zijn heerlijk als een salade. Een beetje peperig en lekker knapperig. Heerlijk door een salade, waar deze groente net dat extra accent kan leggen. En wat ik ook heerlijk vind is om ze te dippen in zout. Dan wordt het een heerlijk tussendoortje. Lekker voor de zondagmiddag en nog gezond ook. Deze keer koos ik voor een heerlijke radijsjes room soep. Een verrassend soepje met een romige smaak en een mooie kleur. Daar wil je zeker nog een tweede bakje van!
Radijsjes kweken en
bewaren
Radijsjes kun je heel makkelijk zelf kweken en je hebt ook snel resultaat. Je strooit het zaad in een lijntje achter elkaar, wacht 4 tot 6 weken en als de radijs mooi groot is, dan oogst je hem. Kleintjes kun je dan gewoon laten zitten. Door de grote weg te halen, krijgen de kleine exemplaren meer kans om te groeien. Was ze meteen af en haal het loof eraf. Het loof onttrekt namelijk het vocht uit de radijs, waardoor hij sponzig wordt en minder lang houdbaar blijft. Het enige waar je op moet letten bij het kweken van radijs is dat de grond voldoende vochtig blijft. Wanneer de droogte intreed dan gaan de radijsjes openbarsten en dat wil je zeker niet. Kweek je ze zelf dan heb je, in de lente, zomer en herfst, altijd verse radijsjes bij de hand.
Maar je kunt natuurlijk ook radijsjes kun je in zakjes kopen gewoon bij de supermarkt. Zit het loof (het groen) er nog aan dan haal je dat eerst eraf. Vervolgens bewaar je ze luchtig verpakt in de koelkast. Ze blijven zo wel twee weken goed.
It's a good taste!
Radijsjes room
soep
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Soeppan
- Keukenmachine met mes
Ingrediënten
- 450 gram radijsjes
- 150 gram roomkaas
- 100 ml slagroom
- 1 liter groentebouillon
- 1 ui
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- zout en peper naar smaak
- peterselie garnering, optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij het groen van de radijsjes
- Was de radijsjes en maak ze schoon.
- Snij ze in kleine plakjes.
- Doe de plakjes in de bak van de keukenmachine met mes.
- Voeg daaraan de roomkaas en slagroom toe en maal alles fijn.
- Snipper de ui.
- Doe de olie in de pan en, wanneer die voldoende heet is, schep je de ui erbij.
- Roerbak de ui tot hij glazig is, ongeveer 3 tot 5 minuten.
- Schenk de bouillon en het radijs mengsel erbij en breng aan de kook.
- Laat 20 minuten op laag vuur sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Optioneel: Garneer met peterselie.
Geef een reactie