Stokbrood met knoflook en kruiden is een eenvoudig, en lekker hapje. Het stokbrood doordrenkt met de rijke smaak van knoflook en geurige kruiden, zoals rozemarijn en peterselie. Een knapperig brood met een zachte, smaakvolle binnenkant. Een perfect hapje of bijgerecht voor de soep of maaltijd.
Knoflookstokbrood met Kruiden
Vaak maak ik in het weekend een hapjesplank. Gezonde en wat minder gezonde gerechten die we zondagmiddag, in plaats van een lunch op tafel zetten. En dit stokbrood met knoflook en kruiden is een van mijn favorieten.
Je zet het snel op tafel, het hele huis ruikt lekker na het bakken en het is ook nog een makkelijk recept. Bij een dinertje of wanneer we vrienden of familie op bezoek hebben, dit stokbrood is altijd een succes.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 stokbrood afbak
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel verse rozemarijn naaldjes fijngehakt
- 2 theelepels platte peterselie fijngehakt
- 50 gram Parmezaanse kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij het stokbrood met een broodmes op diverse plaatsen ongeveer tot ⅔ in.1 stokbrood
- Hak de teentjes knoflook zeer klein.2 tenen knoflook
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de pan en zet het vuur uit.3 eetlepels olijfolie
- Voeg de knoflook toe en roer goed door (de olie neemt dan veel beter de smaak van de knoflook op).
- Smeer met een mes, een beetje knoflookolijfolie in de inkepingen.
- Hak de kruiden fijn en meng met de laatste lepel olijfolie.1 theelepel verse rozemarijn, 2 theelepels platte peterselie
- Bestrijk de bovenzijde van het brood ermee. Strooi de Parmezaanse kaas erover.50 gram Parmezaanse kaas
- Pak het brood in, in aluminiumfolie of bakpapier.
- Leg 20 minuten in de oven bij 180 ℃.
Opmerkingen:
- Ook lekker: gebruik tijm en geraspte citroenschil en meng die door de olie.
- Gebruik een goede extra vierge olijfolie voor nog meer smaak.
- In plaats van kruidenolie kun je ook knoflookboter, gebruiken. Dan wordt het brood nog romiger.
Door het vullen is het niet lekker om dit brood na het afbakken te bewaren. Wel kun je het eerder op de dag maken en in aluminiumfolie verpakken. Bewaar tot het afbakken in de koeling. Net voor het serveren leg je het in de oven en bak je het af.
Geef een reactie