Een lekker recept van gestoofde ribjes in rode wijn. Zo worden ze heerlijk mals en de groente en saus vullen het gerecht helemaal aan
Ribjes worden vaak in de zomer gegeten, lekker van de bbq. Maar wist je dat ze ook heerlijk zijn als je ze stooft in wijn. Ze worden goed mals en het vlees valt bijna van de botjes af. De groente en saus vullen het helemaal aan. Het is een simpel recept, alleen je moet er wel even de tijd voor nemen. Bijvoorbeeld met Pasen, zet het 's middags aan en je kunt het bij het diner serveren (en geen omkijken meer naar). Lekker met gebakken aardappels of ovenfrietjes. Smakelijk zou ik zeggen.
Recept gestoofde ribjes in rode wijn

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlGestoofde ribjes in rode wijn
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
10 wortels in stukjes van 1 cm gesneden
2 stengels bleekselderij in ringen gesneden
1 ui in ringen gesneden
1500 ml rode wijn zoet
1 theelepel tijm
1 laurierblad
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Pak een stoofpan en schenk de olie erin en verhit die.
- Bestrooi de ribjes met zout en peper en bak ze goudbruin aan in de olie. Haal uit de pan met een schuimspaan.
- Voeg dan de wortel, selderij en ui toe en roerbak dat 5 minuten.
- Doe de koekkruiden, rode wijn en tijm in de pan en meng alles goed door.
- Leg de ribjes er voorzichtig in en leg als laatste het laurierblad erop.
- Doe de deksel op de pan en laat 3 tot 3½ uur stoven, tot het vlees goed gaar is.
- Haal het laurierblad eruit en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
- Serveer de ribjes in wat saus.
Opmerkingen:
- Dit recept kun je ook prima in de slowcooker maken. Bak de ribjes goudbruin en doe ze in de slowcooker. Voeg de rest van de ingrediënten toe en zet de slowcooker aan. Laat hem 8 uur op lage temperatuur garen.
Geef een reactie