Vandaag een heerlijk recept waarin de smaken van gestoofde ribjes en rode wijn samenkomen. Een heerlijk gerecht dat makkelijk te maken is in de slowcooker.
Daar worden de gestoofde ribjes langzaam mals, doordrenkt met de rijke smaak van rode wijn en omgeven door een zee van groenten en saus. Hier ga je van smullen!
Slowcooked Spareribs
Ribjes zijn vaak de sterren van een zomerse barbecue, maar wist je dat ze ook schitteren in een gestoofde variant met rode wijn? Het vlees wordt heerlijk mals, smelt in je mond en valt van het bot. De groenten en rodewijnsaus vullen het recept perfect aan.
Het enige is dat dit recept dat tijd nodig heeft om op smaak te komen, maar dan heb je ook een smaakcombinatie waar je helemaal blij van wordt.
Geserveerd met gebakken aardappels of ovenfrietjes heb je een heerlijke avondmaaltijd.
Spareribs Slowcooker Recept
Ik zou zeggen maak dit heerlijke gerecht met de zachte malse gestoofde ribjes, die samenkomen met de volle smaak van de rode wijn. De zachte groenten maken dit recept helemaal af.
Door de slowcooker te gebruiken zet je dit recept met weinig moeite op tafel. Maar zeker met een groots resultaat, een recept waar iedereen blij van wordt.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 kg spareribs ongekruid, gesneden in stukjes van 3 - 4 botjes
- zout en peper
- 10 wortels in blokjes van 1 cm gesneden
- 2 stengels bleekselderij in blokjes van 1 cm gesneden
- 1 ui in ringen gesneden
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 500 ml rode wijn zoet
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblad
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Laat het even opwarmen.3 eetlepels olijfolie
- Kruid de ribbetjes met zout en peper en bak ze bruin in de olie. Haal ze uit de pan en leg ze in de slowcooker.1 kg spareribs, zout en peper
- Voeg de wortels, selderij en ui toe aan de koekenpan. Roerbak gedurende 5 minuten. Schep de inhoud van de koekenpan in de slowcooker.10 wortels, 2 stengels bleekselderij, 1 ui
- Doe de koekkruiden en tijm in de slowcooker.1 theelepel speculaaskruiden, 500 ml rode wijn, 1 theelepel gedroogde tijm
- Schenk de rode wijn erbij en meng alles goed door.
- Voeg als laatste het laurierblad toe.1 laurierblad
- Doe het deksel op de slowcooker en laat gedurende 8 uur op lage stand sudderen tot het vlees zacht is.
- Verwijder het laurierblad en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Serveer de ribbetjes in de saus voor een eenvoudige en smaakvolle maaltijd.
Opmerkingen:
- In plaats van een zoete rode wijn kun je, als je dat lekkerder vindt, ook een fruitige rode wijn gebruiken.
- Lezerstip: Hou je niet van een alcoholsmaak? Verwarm de wijn 2 minuten op hoog vuur, zodat de alcohol verdampt is, voordat je het aan de slowcooker toevoegt. Zelf heb ik die smaak niet ervaren, maar het kan misschien aan het type slowcooker liggen.
- Koelkast: Doe de spareribs in een luchtdichte doos of wikkel ze in plasticfolie of aluminiumfolie. Je kunt de spareribs maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.
- Diepvries: Wikkel de zoete spareribs in plasticfolie of aluminiumfolie en plaatst u ze in een diepvriesdoos of diepvrieszak. Zo blijven ze tot 3 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast (haal ze een nacht van tevoren uit de diepvries).
- Opwarmen:
- Oven: Leg de ribjes in een ovenschaal en verwarm 20 minuten (of tot ze goed warm zijn) in een voorverwarmde oven van 160 °C. Voeg 2 eetlepels water toe aan de ovenschaal, zodat de spareribs niet uitdrogen. Worden de ribjes te donker, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.
Jeanine H says
Hallo Andrea. Ik heb je gisteren al even gemaild dat mijn ribjes lekker gaar waren na 8 uur in de slow cooker maar dat de hoeveelheid saus enorm was. Ik denk nl dat er in je recept een foutje staat bij: "1500 ml rode wijn zoet", dat zal waarschijnlijk 150 ml moeten zijn. En 0 teveel? 1500ml zijn twee flessen wijn!. Ik heb er één ingedaan maar dat is ook echt veel te veel. Het smaakt naar de alcohol. Omdat de slow cooker gesloten blijft tijdens het koken, verdampt de alcohol wel maar slaat neer op je deksel en valt daarmee terug in de pot. De alcohol blijft daardoor in je gerecht. Ik heb gelezen dat bij slow cooker recepten met alcohol wordt aangeraden om eerst de alcohol te verwarmen door ze bv in de pan te doen waar het vlees in is aangebraden. Op die manier vervliegt de alcohol en blijft alleen de smaak over. Helpt dit commentaartje? Ik hoop het. Met groetjes, Jeanine.
Andréa says
Beste Jeanine, Het klopt dat er een getal verkeerd stond. Het moet 500 ml zijn (ik heb het inmiddels aangepast). Dat komt doordat je de smaak van de wijn echt aan de ribjes wilt geven en door de hoeveelheid ribjes krijg je dat bij een kleinere hoeveelheid niet voor elkaar. Wij vonden het niet naar alcohol smaken (maar dat heb ik bij mijn slowcooker nog niet gehad), maar het is een goede tip, die ik zal opnemen bij het recept.