Een heerlijke chili vol Mexicaanse kruiden, maar zonder bonen uit de slowcooker. Gekookt in een kruidige tomatensaus en lekker met een verse salade en taco's.

Deze Chili con Carne heeft Mexicaanse invloeden, maar geen bonen. Een chili zonder bonen dus! Je eet hem met taco's, knapperige ijsbergsla, geraspte kaas en limoen. Een salsa, zure room en rijst smaken hier ook prima bij. En omdat je het maakt in de slowcooker zet je het in de ochtend aan en 's avonds wanneer je wilt eten serveer je hem Zo zet je in een handomdraai een heerlijke verse maaltijd op tafel.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Chili con Carne recept zonder Bonen uit de Slowcooker
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui, fijngehakt
- 30 gram tomatenpuree
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 500 gram rundergehakt
- 400 gram tomatenblokjes
- 250 ml runderbouillon
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- ½ theelepel gemalen komijn, gemalen
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 rode peper, ontzaad en in stukjes gehakt
- koriander, fijngehakt
Instructies
- Verwarm de olie in de koekenpan en voeg het uitje en de tomatenpuree toe.1 eetlepel zonnebloemolie, 1 ui, 30 gram tomatenpuree
- Bak 3 minuten tot de ui glazig en de puree zoet ruikt is en voeg dan de knoflook toe. Roerbak die een ½ minuut mee.3 tenen knoflook
- Schep het gehakt door het uimengsel en bak rul.500 gram rundergehakt
- Doe het gehaktmengsel in de slowcooker. Schenk de bouillon en de tomatenblokjes erbij.400 gram tomatenblokjes, 250 ml runderbouillon
- Voeg dan ook de kruiden en specerijen toe en roer alles goed door.1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel zout, ⅛ theelepel peper, ½ theelepel gemalen komijn, ½ theelepel gerookt paprikapoeder, 1 rode peper
- Doe het deksel op de pot en zet de slowcooker op de laagste stand en laat 8 uur garen.
- Top de chili met bijvoorbeeld koriander, geraspte kaas, rode uien of peterselie!koriander
Opmerkingen
- Koelkast: Laat de chili con carne snel afkoelen. Bewaar afgedekt gedurende maximaal twee dagen in de koelkast.
- Diepvries: Doe de slowcooker chili in een diepvriesdoos. Zo blijft hij tot drie manden goed. Laat het ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Doe het vlees in een koekenpan en verwarm op gemiddeld vuur, terwijl je roert, tot hij heet is.
Geef een reactie