Hou je van een smaakvolle, verwarmende maaltijd op een koude dag? Deze slowcooker runderstoofpot met wintergroenten is dan precies wat je nodig hebt. Mals rundvlees, samen met wintergroenten langzaam gegaard in een smaakvolle saus met bier.
Heel makkelijk te maken; een eenvoudige manier om comfortfood op tafel te zetten zonder al te veel gedoe.
Stoofpotje uit de Slowcooker
Nu het herfst is heb ik weer eens mijn slowcooker van stal gehaald. Nu doe ik dat wel vaker, want ik vind het echt een uitkomst. Niet alleen omdat je er geen omkijken meer om hebt, maar ook omdat je op deze manier de smaken van het vlees en groenten tot in perfectie kan ontwikkelen.
Bijvoorbeeld bij deze runderstoof waar de runderlappen langzaam garen tot ze heerlijk mals zijn in een bouillon bier saus. Daaraan toegevoegd heerlijke wintergroente zoals pastinaak, zoete aardappel, pompoen en prei. De groenten en het vlees nemen alle smaken op en worden zo echt heel lekker!
Runderstoof uit de Slowcooker
Dit stoofpotje uit de slowcooker is echt een blijvertje, die ik vaker deze winter ga maken. Ik serveerde het met aardappelpuree met knoflook, omdat de stoofpot al lekker veel groente heeft, heb ik niets extra's gemaakt. En de borden gingen allemaal leeg!
Dit gerecht is perfect om 's avonds als makkelijke maaltijd te eten, maar ook om te serveren als je een etentje hebt. Je hebt er letterlijk geen omkijken meer naar.
Dus ik zou zeggen ga aan de slag en geniet van deze heerlijke runderstoofpot met wintergroenten in een heerlijke saus uit de slowcooker. Je zult er geen genoeg van krijgen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 750 gram runderlappen in blokjes van 2 x 2 cm
- 2 eetlepels grove mosterd
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel peper
- 50 gram roomboter ongezouten
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 400 gram winterwortels geschraapt en in blokjes gesneden
- 1 prei schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 400 gram zoete aardappelen in blokjes
- 400 gram pastinaak geschild en in blokjes gesneden
- 300 ml bruin bier
- 1 blokje runderbouillon
- 200 ml water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Bestrooi het rundvlees met peper en zout en meng met de mosterd.750 gram runderlappen, 2 eetlepels grove mosterd, ½ theelepel zout, ¼ theelepel peper
- Smelt boter in de pan en bak het vlees in vijf minuten rondom bruin. Doe het vlees, de sappen en schraapsels in de slowcooker.50 gram roomboter
- Verdeel de wortel, pastinaak, knoflook, prei en zoete aardappel over het vlees.2 tenen knoflook, 400 gram winterwortels, 1 prei, 400 gram zoete aardappelen, 400 gram pastinaak
- Schenk het bier en het water in de slowcooker. Verkruimel het bouillonblokje over de ingrediënten.300 ml bruin bier
- Meng alles goed door en doe het deksel op de slowcooker. Zet aan op laag en laat 8 uur garen.1 blokje runderbouillon, 200 ml water
- Meng alles nog eens goed door en serveer meteen.
Opmerkingen:
- Koelkast - Koel het Stoofpotje uit de Slowcooker snel af. Dit kun je afgedekt tot twee dagen in de koelkast bewaren.
- Diepvries - Laat het vlees snel afkoelen en doe in een luchtdichte diepvriesdoos of zak en vries in. Zo blijft dit tot 3 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen - Verwarm de runderstoofpot met wintergroenten op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren tot hij heet is.
Geef een reactie