Spezzatino di Manzo uit de Slowcooker: mals, sappig rundvlees dat langzaam suddert in een heerlijke tomatensaus met Italiaanse kruiden. De geuren zijn overheerlijk, het werk minimaal. Dit recept is het ultieme Italiaanse comfortfood.
Geserveerd met tagliatelle heb je een smaakvolle maaltijd die na enkele uren, zonder omkijken op je bord ligt. Geniet van deze heerlijke Italiaanse stoofschotel!
Italiaans Stoofvlees uit de Slowcooker
De kids zijn dol op de Italiaanse keuken en ik vind de slowcooker echt heel fijn om te gebruiken. En deze combinatie moest natuurlijk wel leiden tot een heerlijk recept, dat ook nog eens heel makkelijk te maken is.
En dat deze spezzatino di Manzo in de smaak viel was een understatement. De pan van de slowcooker werd bijna leeggeschraapt. De tomatensaus en het malse rundvlees gaf een heerlijke smaak die lekker kruidig en lekker vers was en de romige tagliatelle paste daar heel goed bij. En toen de kids ook nog vroegen of het binnenkort weer een keer op tafel gezet kon worden (natuurlijk kan dat!) wist ik het zeker dat ik dit recept met jullie moest gaan delen!
Italiaanse Runderstoofpot
Spezzatino di Manzo is een klassiek Italiaans stoofgerecht met rundvlees. Het is heel populair in Italië en elke regio heeft zijn eigen variant. Het is een stoofschotel waar het vlees langzaam gegaard wordt in een kruidige tomatensaus.
Daarom is het ook zo geschikt voor de slowcooker. Het rundvlees wordt langzaam gestoofd in een smaakvolle saus, zonder pakjes en zakjes. Maar wel met wortel, selderij, ui, tomaten, wijn en kruiden. Dit is een hele goede keus wanneer je een Italiaanse hartige maaltijd op tafel wilt zetten!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels boter
- ½ ui fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij gewassen en in blokjes gesneden
- 1 wortel geschraapt en in blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 700 gram runderlappen
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- 75 ml rode wijn
- 400 ml gezeefde tomaten
- 100 ml water
- 1 blokje runderbouillon
- 15 gram verse Italiaanse kruidenmix met een touwtje aan elkaar gebonden
- 400 gram tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen volgens de verpakking klaargemaakt.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit de olie en boter in een koekenpan en doe daar het uitje, bleekselderij en wortel bij. Bak vijf minuten op laag vuur.1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels boter, ½ ui, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel
- Doe de knoflook erbij en roerbak die 30 seconde mee. Haal de groentemix met een schuimspaan uit de pan en doe in de slowcooker.2 tenen knoflook
- Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in het achtergebleven olie/boter mengsel tot het aan alle zijden bruin is. Doe in de slowcooker.700 gram runderlappen, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- Schenk de wijn, passata en water toe aan de slowcooker.75 ml rode wijn, 400 ml gezeefde tomaten, 100 ml water
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan van de slowcooker en roer alles door elkaar. Leg de verse kruiden erbovenop en doe het deksel op de slowcooker. Zet 8 uur aan op low.1 blokje runderbouillon, 15 gram verse Italiaanse kruidenmix
- Maak net voor het serveren de tagliatelle klaar en serveer samen met de spezzatino de manzo. Smakelijk!400 gram tagliatelle
Opmerkingen:
- Gebruik een volle rode wijn met een diepe smaak. Een Cabernet Sauvignon, of een Bordeaux.
- Gebruik je liever geen rode wijn? Vervang dat dan met eenzelfde hoeveelheid runderbouillon.
- Koelkast: Koel de spezzatino di manzo snel af. Dit kun je afgedekt tot twee dagen in de koelkast bewaren.
- Diepvries: Laat het vlees snel afkoelen en doe in een luchtdichte diepvriesdoos of zak en vries in. Zo blijft dit tot 3 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Verwarm de runderstoofpot op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren tot hij heet is.
Geef een reactie