Dit slowcooker Frans Stoofpotje met hamlappen is een heerlijk gerecht met een diepe, rijke smaak. Door het langzame garen wordt het vlees heerlijk mals en vol van smaak.
Het wordt heerlijk op smaak gebracht door de uien, tomaten, heerlijke kruiden en een vleugje rosé. Door het toevoegen van kookroom, krijg je een heerlijke romige saus. Een pareltje op je bord.
Franse Stoofschotel uit de Slowcooker
Een heerlijk recept gebaseerd op de Franse keuken. Langzaam gegaard vlees, in een kruidige saus van wijn (of bouillon), groenten en kruiden. Door gedurende langere tijd op laag vuur te laten sudderen krijgen de smaken de tijd om goed te mengen en wordt het vlees heerlijk mals. Elke regio kent zijn eigen stoofpotjes en variaties daarop.
Door room toe te voegen aan de saus krijg je een fluweelzachte en rijke smaak en doet het recept luxe aan. Het maakt dat dit Franse stoofpotje met hamlappen nog lekkerder wordt.
Franse Stoofschotel met Hamlappen
Ik serveerde deze Franse stoofschotel met pasta en een salade. Het vlees was heerlijk mals, lekker van smaak en viel bijna van je vork. De saus was romig, fluweelzacht en wij vonden het lekker omdat met de pasta te mengen, zodat we optimaal van de saus konden genieten.
Het is een heel makkelijk recept om te maken, je hebt er bijna geen omkijken naar. Alleen moet je er even rekening mee houden dat je een half uurtje voor het serveren de kookroom erbij giet zodat alles op smaak komt. Wij hebben genoten, dit recept is echt een aanrader, zeker als je van de Franse keuken houdt.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 1000 gram hamlappen in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
- 3 eetlepels bloem
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 100 ml rosé wijn
- 2 Roma tomaten in vieren gesneden
- 3 takjes platte peterselie vers
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes verse rozemarijn
- 250 ml water
- 2 rundvlees bouillonblokjes
- 2 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 100 ml kookroom
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de gesnipperde ui onderin de slowcooker.1 ui
- Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper en bak in de koekenpan tot het aan alle zijden goudbruin is.2 eetlepels olie, 1000 gram hamlappen, 3 eetlepels bloem, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Doe het vlees in de koekenpan. Schenk de helft van de rosé in de koekenpan en schraap met een houten lepel alle aanbaksels los. Schenk dat ook in de slowcooker.100 ml rosé wijn
- Doe de tomaten, wijn en water in de slowcooker. Leg ook de tijm, peterselie en rozemarijn takjes erbij.2 Roma tomaten, 3 takjes platte peterselie, 2 takjes verse tijm, 2 takjes verse rozemarijn, 250 ml water
- Verkruimel de bouillonblokjes over het vlees. Roer alles goed door.2 rundvlees bouillonblokjes
- Steek kruidnagels in de laurierblaadjes en leg bovenop.2 laurierblaadjes, 3 kruidnagels
- Doe het deksel op de pot en laat het stoofpotje gedurende 6 uur op lage stand garen.
- Verwijder laurierblaadjes en verse kruiden.
- Doe de kookroom in een kommetje en schep daar een klein deel van de saus bij. Meng goed door en giet in de slowcooker. Roer goed door.100 ml kookroom
- Doe het deksel op de pan en laat nog eens 30 minuten op smaak komen.
- Serveer met pasta, brood of aardappels!
Opmerkingen:
- Koelkast: Koel de slowcooker Frans stoofpotje met hamlappen snel af. Dit kun je afgedekt tot twee dagen in de koelkast bewaren.
- Diepvries: Door de toevoeging van kookroom, is dit recept niet geschikt om in te vriezen. De saus kan dan gaan schiften.
- Opwarmen: Doe het vlees in een pan en voeg twee eetlepels water toe. Verwarm dit stoofpotje op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren tot hij heet is.
Geef een reactie