Rosbief met Bacon uit de Slowcooker, een heerlijk recept voor langzaam gegaarde rosbief omhult met bacon en op smaak gebracht met honing, knoflook en kruiden.
Deze combinatie van zoete en hartige smaken is onweerstaanbaar lekker. En het allerbeste? De slowcooker doet bijna al het werk voor je. Een aanrader voor een de Kerst: een makkelijk recept, zonder omkijken!
Langzaam Gegaarde Rosbief met Spek, Honing, en Knoflook
Deze rosbief met bacon is mals en heeft lekker veel smaak. En het geeft de perfecte bereiding van het vlees. Daarbij speelt het langzame garing, de bacon en de vleesthermometer een belangrijke rol.
Rosbief is een mager stuk rundvlees wat snel zou kunnen uitdrogen. Door het in te pakken met reepjes spek blijft het vlees sappig en het geeft ook nog een lekkere smaak. Een dubbele functie dus!
Hele Rosbief Klaarmaken in de Slowcooker
De dun gesneden ui en knoflook zorgen voor een aromatische basis en de bouillon, honing en sojasaus brengen het geheel op smaak. De vleesthermometer die je in het dikste stuk van het vlees steekt, zorgt ervoor dat je de perfecte garing kunt bereiken.
Ieder stukje vlees heeft zijn eigen garingstijd. Maar de kerntemperatuur, de perfecte garingstemperatuur is voor elke rosbief gelijk: 55 °C. Dan is de rosbief heerlijk mals en nog rosé. En door het vlees daarna nog te laten rusten kunnen de sappen zich goed verdelen en wordt het nog lekkerder.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1000 gram Rosbief aan een stuk
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 12 plakjes bacon
- 2 uien in ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 120 ml runderbouillon
- 120 ml honing
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel Gedroogde rozemarijn
- 2 theelepels maizena
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breng de rosbief op smaak met zout en peper.1000 gram Rosbief, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Leg de plakjes ontbijtspek op de rosbief, zodat ze elkaar overlappen. Zet de bacon vast met cocktailprikkers.12 plakjes bacon
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de hele rosbief met spekzijde naar beneden, bruin in 3 tot 4 minuten. Draai dan om en bak ook de andere zijde in 3-4 minuten bruin.
- Doe de ui en uitgeperste knoflook in de slowcooker. Plaats de aangebraden rosbief er bovenop en giet de jus uit de pan erover. Schenk de rundvleesbouillon, honing en Japanse sojasaus over de rosbief erbij.2 uien, 3 teentjes knoflook, 120 ml runderbouillon, 120 ml honing, 2 eetlepels Japanse sojasaus
- Bestrooi met rozemarijn en tijm.1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel Gedroogde rozemarijn
- Plaats een ovenbestendige vleesthermometer in het dikste deel van de rosbief, dek af en zet de slowcooker op de lage stand. Een rosbief is perfect medium gebakken wanneer de temperatuur 55 °C bereikt, ongeveer in 2 tot 4 uur, afhankelijk van het gewicht en de dikte. Controleer de rosbief na 2 uur en daarna elke 20 minuten tot de gewenste temperatuur is bereikt.
- Bij 55 °C, haal de hele rosbief uit de slowcooker en bedek met aluminiumfolie gedurende minstens 10 minuten. Ondertussen maak je de saus.
- Haal de rosbief uit de slowcooker en giet de sappen uit de slowcooker in een sauspan. Los de maizena op in twee eetlepels koud water en meng het door de sappen. Laat het indikken op middelhoog vuur terwijl je roert.2 theelepels maizena
- Verwijder de tandenstokers en snijd de rosbief in dunne plakjes om te serveren. Besprenkel met de honing-knoflooksaus.
Opmerkingen:
Rosbief kan het beste vers gegeten worden. Mocht je nog een restje over hebben, dan kun je het rundvlees het beste in zijn geheel bewaren en pas in dunne plakjes snijden als je het gaat eten.
- Voorbereiden: Het aanbraden van de rosbief kan vooraf worden gedaan, en kan nog een dag afgedekt in de koelkast bewaard blijven.
- Koelkast: Laat de rosbief snel afkoelen en bewaar afgedekt maximaal 2 dagen in de koeling.
- Diepvries: Verpak in twee lagen plasticfolie en bewaar tot maximaal 1 maand in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Doe de rosbief in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 5 – 10 minuten bij 160 °C. Of warm op in de magnetron. Warm per 30 seconde op, en check tussendoor of het al voldoende warm is.
Geef een reactie