Ontdek het gemak van slowcooking met dit slowcooker Brunswick stoofpot recept. Sappige kip, hartige ham en zoute bacon worden samengevoegd met verse groenten tot een heerlijke stoofschotel die zijn oorsprong kent in het Zuiden van de Verenigde Staten.
Een echt comfortfood recept dat je makkelijk kunt maken! Benieuwd naar dit eenvoudige en o zo smakelijk recept! Laten we snel verder gaan!
Brunswick Stew
De slowcooker Brunswick stoofschotel is een goedgevulde mix van vlees en groenten die heerlijk van smaak is. Maar waar komt dit heerlijke gerecht eigenlijk vandaan?
Het heeft zijn oorsprong in het Zuiden van de Verenigde Staten (Virginia en Georgia) waar een mix van kip, bacon en groenten langzaam werden gegaard in grote potten. Vaak werd van de Brunswick stew met grote groepen gegeten.
De potten zijn in dit recept ingeruild voor de slowcooker, maar het resultaat: een heerlijke stoof waar de smaken van vlees en groenten samengaan is gebleven. Hoe handig is dat?
Stoofpot uit Brunswick
En waarom kan ik je deze Brunswick stoofschotel aanraden? Omdat hij niet alleen heel lekker is, maar ook nog eens heel makkelijk te maken is. Want terwijl alles in de slowcooker langzaam gaart, heb jij de tijd voor andere dingen.
De kip wordt heerlijk mals, de bacon geeft een rokerige, zoute smaak en de groentes nemen al die smaken op. Dit is echt comfortfood op zijn best, waarbij het huis zich vult met de heerlijke aroma's. Probeer het snel zelf!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 300 gram kalkoenfilet in blokjes gesneden
- 250 gram hamblokjes
- 3 plakken bacon in reepjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 300 gram maïs korrels
- 150 gram Lima bonen
- 400 gram gepelde tomaten
- 2 eetlepels boter
- 2 wortels geschraapt en in blokjes gesneden
- ½ eetlepel suiker
- ½ eetlepel kipkruiden
- 1 blokje kippenbouillon
- 200 ml water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de blokjes kip, kalkoen en ham in de slowcooker.300 gram kipfilet, 300 gram kalkoenfilet, 250 gram hamblokjes
- Leg daar de ui, bacon, mais, en bonen bovenop en schenk de gepelde tomaten erbij. Top met een klontje boter.3 plakken bacon, 300 gram maïs korrels, 150 gram Lima bonen, 400 gram gepelde tomaten, 2 eetlepels boter, 1 ui
- Doe ook de wortels, suiker, kipkruiden in de slowcooker pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schenk het water erbij. Roer alles goed door.2 wortels, ½ eetlepel suiker, ½ eetlepel kipkruiden, 1 blokje kippenbouillon, 200 ml water
- Doe het deksel op de pan en zet 8 uur aan op laag. Roer goed door en serveer meteen.
Opmerkingen:
- Koelkast: Koel de Brunswick stew snel af. Dit kun je afgedekt tot twee dagen in de koelkast bewaren.
- Diepvries: Laat de stoofschotel snel afkoelen en bewaar hem tot twee maanden in een diepvriesbak of zak.
- Opwarmen: Doe alles in de pan en voeg twee eetlepels water toe. Verwarm dit stoofpotje op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren tot hij heet is.
Pleun says
Laat je de tomaten uitlekken? Anders lijkt mij het een erge natte boel met ook nog 200 ml water
Andréa says
Beste Pleun, nee in dit geval niet. Brunswick stew is een natte stoofschotel en hoort dus meer saus te bevatten.