Met dit kille en stormachtige weer is deze stoofschotel met speculaas en appelstroop heel erg lekker. Een recept met een heerlijke zoete smaak.
Met dit kille en stormachtige weer is deze stoofschotel met speculaas en appelstroop heel erg lekker. De speculaas en appelstroop geven dit gerecht een heerlijke zoete smaak. Het gerecht heeft een behoorlijke tijd nodig om te sudderen, maar dat geeft het vlees de tijd om alle smaken in zich op te nemen.
En had ik al vertelt dat je huis er zo heerlijk van gaat ruiken? Onze kinderen waren in eerste instantie niet bijster enthousiast.
Wanneer middelste iets van vlees niet lust, zegt hij altijd dat hij vegetarisch gaat eten die dag (gelukkig komt dat niet zo vaak voor). Onze jongste had de klok horen luiden, maar wist niet zo goed waar de klepel hing. Hij ging vandaag dus gevegatistisch worden. Toch heeft hij het geprobeerd en was hij meteen ook niet meer vegatastisch voor die dag.
Een lekker receptje dus:
It's a good taste!
Recept Stoofschotel met speculaas en
appelstroop
Heb je deze stoofschotel met speculaas en appelstroop gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Stoofschotel met appelstroop en speculaas
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
50 gram boter
2 rode uien in ringen
2 eetlepels bloem
4 tenen knoflook geperst
1 flesje donker bier
2 eetlepels appelstroop
5 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Smelt de boter in een braadpan.
- Karameliseer de uien.
- Snij ondertussen de runderlappen in blokjes van ongeveer 1.5 bij 1.5 cm. Snij grote brokken vet weg.
- Bestrooi de blokjes met bloem.
- Doe de runderlappen en de knoflook bij de uien en braadt het vlees aan tot het mooi bruin is en het vetrandje is weggesmolten.
- Schenk het bier, het appelstroop en de balsamicoazijn erbij.
- In een thee-ei doe je de jeneverbessen en de kruidnagels. Leg die in de vloeistof.
- Leg de speculaasjes en de laurierblaadjes op het vlees.
- Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten stoven. De koekjes zijn dan heerlijk zacht en kun je er door heen roeren.
- Laat verder op heel laag vuur (eventueel met een warmhoudplaatje) nog 2 uur verder stoven, terwijl je af en toe roert. Wordt het vlees te droog, voeg dan nog een beetje water toe.
- Serveer. Lekker met aardappelpuree en doperwtjes met worteltjes.
Opmerkingen:
- Dit recept is heel geschikt voor de slowcooker. Vanaf stap 5 (na het aanbraden van het vlees) doe je alle ingrediënten in de slowcooker. Zet deze aan op laag en stoof het vlees gedurende 8 uur.
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Slowcooker
- Hapjespan
Geef een antwoord