Een heerlijke ovenschotel, vegetarisch, waarbij je het vlees niet mist, door de heerlijke combinatie van kazen. Lekker voor een dagje zonder vlees.
Vegetarische pasta schotels zijn ontzettend lekker. Door de neutrale smaak van de pasta combineert het heerlijk met allerlei andere smaken. Tomaat, pesto's, pure smaken, ziltig en ik heb zelfs wel eens chocolade spaghetti op als toetje (niet mijn favoriet, maar wel weer heel bijzonder).
Dus met pasta als basis is het helemaal niet zo moeilijk om een vegetarische ovenschotel te maken.
Caprese als
basis
In de zomer eet ik graag een salade caprese, je weet wel de salade met tomaat, knoflook, mozzarella en basilicum. Maar waarom zou je die alleen in de zomer eten. Door er een heerlijke ovenschotel van te maken en deze te combineren met pasta krijg je echt een superlekker recept. Romige pasta, fruitige tomaat, gesmolten kaas en de geur van basilicum. Laat de zomer maar weer komen!
It's a good taste!
Recept Pasta caprese
ovenschotel
Heb je deze pasta caprese ovenschotel gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Pasta caprese ovenschotel
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
500 gram fusilli
3 eetlepels boter ongezouten
3 eetlepels bloem
500 ml melk vol of halfvol
1 theelepel zout
peper naar smaak
250 gram mozzarella in kleine plukjes getrokken
100 gram Parmezaanse kaas geraspt
750 gram tomaten zaden eruit en in blokjes gesneden
15 gram basilicum vers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor naar 180 graden Celsius.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de fussili volgens de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant al dente. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
- In een wat grotere pan (zorg dat je hem niet te klein pakt, want je gaat nogal wat toevoegen), smelt je de boter.
- Voeg de bloem toe en roer deze ongeveer 2 minuten door. Dit gaat het makkelijkst met een houten lepel.
- Pak de koude melk en schenk die beetje bij beetje bij je roux terwijl je met een garde roert.
- Voeg het zout en peper toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en sudder ongeveer 10 minuten tot het goed is ingedikt.
- Doe de helft van de oude kaas en mozzarella door de saus en meng tot het gesmolten is.
- Doe de helft van de blokjes tomaat en de pasta bij de saus en meng alles goed door.
- Schep onderin de ovenschaal en spreid goed uit.
- Meng in een kom de rest van de oude kaas en mozzarella met de tomaat en die op de eerste laag pasta in de ovenschaal.
- Meng de panko met de Parmezaanse kaas en strooi dat als topping over de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 20 minuten.
- Verdeel de basilicum over dit heerlijke gerecht en serveer meteen.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- ovenschaal en braadsledes
- koekenpan
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Pannen
- vergiet
Geef een antwoord