Spaghetti met tomaat, spekjes en mozzarella is een heerlijk pastagerecht dat eenvoudig te maken is. De combinatie van de zoute spekreepjes, sappige tomaten en romige mozzarella zorgt voor een heerlijke maaltijd. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

Snelle Pasta met Spekjes, Tomaat en Mozzarella
Bij ons thuis wordt er altijd blij gereageerd wanneer ik een pastagerecht maak. Deze spaghetti met tomaat, spekjes en mozzarella is geen uitzondering. De kinderen zijn dol op de smaak van het zoute spek en de zachte mozzarella. Wij vinden het fijn dat het snel klaar is, ideaal voor drukke dagen.
De spekjes geven een zoute, rokerige smaak aan de spaghetti. De tomaat zorgt voor een zoetje en frisse toets. En d knoflook, rozemarijn, peterselie en citroenrasp geven extra smaak. Mozzarella, niet weg te denken uit de Italiaanse keuken, maakt het recept af.
Al met al is dit pastarecept altijd een succes. Het laat zien hoe makkelijk en lekker koken kan zijn!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Spaghetti met Tomaat, Spekjes en Mozzarella
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram spekreepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel Gedroogde rozemarijn
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 400 gram tomatenblokjes
- zout en peper, naar smaak
- 5 gram peterselie, vers, fijngehakt
- 250 gram mini mozzarella, gehalveerd
- 1 theelepel citroenrasp
Instructies
- Breng een grote pan water met 2 theelepels zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing al dente. Bewaar een soeplepel van het pastawater, giet de spaghetti af en spoel met koud water.400 gram spaghetti
- Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de spekreepjes 1 minuut. Voeg de ui en rozemarijn toe en roerbak 2 minuten. Doe de knoflook erbij en bak nog 1 minuut.1 eetlepel olijfolie, 250 gram spekreepjes, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 theelepel Gedroogde rozemarijn
- Giet het bewaarde pastawater in de pan. Roer en schraap de aanbaksels met een houten spatel los. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en kook 2 minuten.400 gram tomatenblokjes
- Zet het vuur op middelhoog en voeg de pasta toe aan de pan. Meng alles goed, zodat de spaghetti bedekt is met saus. Breng op smaak met zout en peper.zout en peper
- Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de mozzarella, peterselie en citroenrasp. Serveer direct!5 gram peterselie, 250 gram mini mozzarella, 1 theelepel citroenrasp
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar in een luchtdichte container, gedurende maximaal 2 tot 3 dagen.
- Diepvries: Doe in een diepvriesdoos of zak en bewaar tot 2 maanden. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Verwarm in de magnetron of voeg twee eetlepels water toe en bak in een koekenpan tot hij warm is.
Geef een reactie