Romige orzo met garnalen, courgette, tomaat en pesto is perfect voor een makkelijke doordeweekse avond. Het is een eenpansgerecht (dus lekker weinig afwas) met veel smaak. Een makkelijk en snel recept.

Hou je van rijst en pasta? Dan is Orzo echt iets voor jou! Het is een droge pasta in de vorm van rijst. Het wordt vaak vergeleken met risotto.
De Italianen gebruiken het vaak in soepen, de Grieken in een pilav en het wordt ook gebruikt in stoofschotels in de Arabische keuken.
Hier in Nederland is het nog niet echt bekend, maar daar kan natuurlijk snel verandering in gaan komen. Laat ik jullie dit makkelijke recept voor een hoofdgerecht meegeven, een heerlijk eenpansgerecht (en dus ideaal voor een drukke weekdag).
Ingrediënten Orzo met Pesto, garnalen en courgette
De ingrediënten die je nodig hebt voor Orzo met Garnalen. (Stom, vergeten de pesto en tomaten op de foto te zetten. Ik ga hem op mijn to do list zetten ;-))

Welke wijn is lekker voor dit recept?
Gebruik een droge witte wijn zoals Chardonnay of Pinot Grigio.
Welke garnalen kun je het beste gebruiken?
Gebruik voor dit eenpansrecept gepelde garnalen. Je kunt voorgekookte of ongekookte garnalen gebruiken. Omdat het gegaard wordt in vocht, drogen ze niet uit. Garnalen kun je vervangen door kip blokjes (pocheer ze dan eerst in kippenbouillon) of champignons (dan krijg je een vegetarisch recept)
Hoe maak je dit eenpansgerecht Orzo met Pesto en Courgette?
Een recept dat je makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.

Een simpel eenpansrecept dat je binnen 20 minuten op tafel hebt staan. Het enige wat je hoeft te doen is op de juiste tijd de ingrediënten aan het kokende bouillon-wijn mengsel toe te voegen. Als alles gaar is, roer je pesto, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas toe. Koken kan heel eenvoudig zijn 😉

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Orzo met Garnalen, Courgette, Tomaat en Pesto (Eenpansgerecht)
Ingrediënten
- 300 ml groentebouillon
- 60 ml droge witte wijn
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 theelepels paprikapoeder
- 500 gram orzo
- 200 gram snijbonen
- 1 courgette, in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
- 2 tomaten, in blokjes van ½ x ½ cm gesneden
- 200 gram grote garnalen
- 2 eetlepels groene pesto
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 5 zongedroogde tomaten, semi zongedroogde zijn het allerlekkerste, in reepjes gesneden
- ½ eetlepel citroensap, naar smaak
Instructies
- Doe de bouillon, wijn, tijm, oregano en paprika in een pan en breng aan de kook.300 ml groentebouillon, 60 ml droge witte wijn, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels paprikapoeder
- Voeg de orzo, snijbonen, courgette en tomaten toe en kook 5 minuten.500 gram orzo, 200 gram snijbonen, 1 courgette, 2 tomaten
- Doe de garnalen erbij en kook 3 minuten.200 gram grote garnalen
- Zet het vuur uit en roer de pesto door de orzo.2 eetlepels groene pesto
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten. Breng op smaak met citroensap.50 gram Parmezaanse kaas, 5 zongedroogde tomaten, ½ eetlepel citroensap
- TIP roer een beetje olijfolie door de pasta voor nog meer smeuïgheid en een heerlijke smaak.Serveer meteen.
Opmerkingen
- Koelkast - Koel de orzo en bewaar hem afgedekt in een luchtdichte doos. Zo blijft hij tot 2 dagen goed. Warm hem, terwijl je roert, langzaam op.
- Invriezen - Koel af en verpak in een luchtdicht afgesloten diepvriesdoos of zak. De Orzo blijft zo tot 1 maand goed in de diepvries. Let op: door het vriezen kan de structuur van de Orzo iets veranderen. Laat ontdooien in de koeling en warm, terwijl je roert, langzaam op.
Geef een reactie