Drumsticks braden, een makkelijke manier om snel iets lekkers op tafel te zetten. Een recept voor kippenpootjes met citroen, heerlijk gemarineerd en gestoofd in een boter citroen kippenbouillon. Lekker en makkelijk!
Drumsticks Braden
Drumsticks kun je natuurlijk kant-en-klaar gemarineerd kopen. Maar dan weet je niet precies wat er in zit. Ik marineer ze daarom zelf, deze keer maak ik drumsticks met citroen.
Je hoeft deze kippenpoten alleen maar te stoven. De sappen trekken dan heerlijk in de poten en het wordt zo mals dat het vlees er bijna afvalt.
Jump to:
Grill na het Stoven
En als je dat lekker vind, kun je ze grillen we op de bbq. Zorg dat je ze dan vooraf toch 30 minuten stooft in de braadpan, zodat ze gaar zijn. Een salmonella besmetting wil je toch zeker niet oplopen. En is het nog geen barbecue weer? Dan kun je ze ook klaar maken in de grillpan.
Hou je van drumsticks? Deze Gin citroen drumsticks, kip drumsticks in soja saus en gumbo met drumsticks en worst zul je ook echt lekker vinden. En voor meer inspiratie met kip kijk je op deze pagina met de lekkerste kiprecepten.
Wat heb je nodig voor Kippenpoten met Citroen?
Om de drumsticks te braden in citroen boter, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Citroen - Vers geperst citroensap. Daar kan niets tegenop. Of gebruik vers limoensap (ook uitstekend)
- Vermout - heeft een fruitige, bitterzoete kruidensmaak. Je kunt het vervangen door een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of wittewijnazijn.
- Knoflook - Geeft een heerlijke smaak aan de kip drumsticks
- Boter - Daarin bak je de kippenpoten tot ze mooi bruin zijn. Dat geeft veel meer smaak.
- Olijfolie - Als smaakmaker om de kip in te marineren.
- Rozemarijn - rozemarijn heeft een bitterzoete smaak (en ruikt heerlijk).
- Drumsticks - Dit is het onderste gedeelte van de kippenbout. Gebruik naturel drumsticks, zodat je ze zelf op smaak brengt.
- Kippenbouillon - Om de kip in te stoven en het extra smaak te geven. Het allerlekkerste is zelfgemaakte kippenbouillon, maar heb je dat niet bij de hand, gebruik dan gewoon een blokje.
Hoe maak je Malse Kip Drumsticks uit de Braadpan?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Maak een marinade van het citroensap, olijfolie, vermout, uitgeperste knoflook en rozemarijn.
- Leg de drumsticks in de marinade en zorg dat ze bedekt zijn. Laat ze minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
- Smelt boter in de pan. Haal de kip uit de marinade en bak aan alle zijden tot het goudbruin is. Giet vervolgens de bouillon en marinade erbij.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. Optioneel: verhit de bbq of grillpan tot hij goed heet is. Grill de drumsticks tot ze lekker warm zijn.
Garneer met verse citroen en peterselie. Dit is lekker met zoete aardappelfrietjes uit de Airfryer, en groene boontjes met paneer.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Braadpan
- bbq of grill optioneel
Ingrediënten
- 50 ml citroensap van 1 citroen
- 100 ml olijfolie
- 2 eetlepels Vermout
- 1 theelepel Gedroogde rozemarijn
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 8 kipdrumsticks
- 2 theelepels roomboter
- 500 ml kippenbouillon
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Drumsticks Braden
- Maak een marinade van het citroensap, olijfolie, vermout, knoflook en rozemarijn. Roer goed door elkaar.50 ml citroensap, 100 ml olijfolie, 2 eetlepels Vermout, 1 theelepel Gedroogde rozemarijn, 2 teentjes knoflook
- Leg de drumsticks in de marinade, bedek alle zijden en laat ze minimaal 2 uur in de marinade liggen. Besprenkel tussendoor de poten met de marinade, zodat de smaken er goed in kunnen trekken.8 kipdrumsticks
- Smelt de boter uit de pan.2 theelepels roomboter
- Laat de kippenpoten uitlekken en braadt ze alle kanten aan.
- Wanneer de drumsticks mooi bruin zijn, giet je de bouillon en marinade bij de poten en breng je het aan de kook.500 ml kippenbouillon
- Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen.
Grillen op de BBQ of Grillpan (Optioneel)
- Verhit de bbq of grillpan tot hij heel heet is. Grill de drumsticks tot ze warm en bruin zijn.
Opmerkingen:
- Koelkast/Diepvries (marineren) - De drumsticks kun je overnacht laten marineren. Je kunt de kip ook samen met de marinade invriezen. Laat ontdooien in de koeling en je kunt meteen van start (geen extra marinade tijd nodig).
- Koelkast (gaar, snel afgekoeld) - Dit blijft afgedekt tot 2 dagen goed in de koeling.
- Diepvries (gaar, snel afgekoeld) - Doe de drumsticks in diepvrieszakjes of in een diepvriesdoos. Zo blijven ze tot 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
Geef een reactie