Gin citroen drumsticks zijn heerlijke kippenpoten gemarineerd in een goede scheut gin, citroensap en honing. Daardoor wordt het vlees mals en krijgt het een heerlijke smaak
Gin is hip. Sinds 2014 is Gin bezig aan een revival. De verkopen stegen met ruim 40 % en de gin-tonic bars en verschillende mix drankjes met gin schieten als bomen uit de grond.
Maar wist je al dat gin rechtstreeks van jenever afstamt. Zo is het in Nederland ooit ontstaan. De Britten gingen met de jenever aan de haal, veranderde de naam in Gin en een nieuw drankje was geboren. Nou ja, nieuw, dat kun je dus nog maar bezien.
Toch hoef je gin echt niet alleen maar in de cocktail gebruiken. Gebruik het eens als marinade voor je drumsticks. Wanneer je je drumsticks marineert in citroen (waardoor het vlees supermals wordt) en je voegt daar een goede scheut gin aan toe en een beetje honing, dan krijg je een heerlijke smaak. Dat wordt pas echt smullen na het grillen.
Recept Gin citroen drumsticks
Heb je deze gin citroen drumsticks gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gin citroen drumsticks
Ingrediënten
- 80 ml gin
- 2 citroenen
- 3 eetlepels honing
- zout en peper, naar smaak
- zonnebloemolie
- 8 chicken drumsticks
- 2 eetlepels boter
- partjes limoen, voor serveren
Instructies
- Meng in een schaal de gin, het sap van de 2 citroenen, de honing, zout en peper en de zonnebloem olie.
- Leg de drumsticks erin en wentel ze goed om, zodat alles goed bedekt is met marinade.
- Marineer voor 1-3 uur, waarbij je elk half uur zorgt dat alle drumsticks van marinade worden voorzien.
- Laat de kip uitlekken (en bewaar de marinade)
- Smelt de boter in een hapjespan en bak de kip aan tot hij bruin is.
- Schenk de marinade erbij en zoveel water dat de kippenpoten net onder staan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen op laag vuur.
- Laat de kippenpoten goed uitlekken.
- Steek de barbecue of grill aan en bak de kippenpoten krokant in 6-8 minuten (draai tussendoor goed om).
- Besprenkel, naar smaak, met wat limoen sap.
Geef een reactie