Ontdek dit verrukkelijke kip drumsticks met sojasaus recept. Want kip drumsticks kunnen altijd! Lekker kluiven! Deze sappige kip drumsticks zijn gemarineerd in een smaakvolle sojasaus marinade. Een makkelijk recept, perfect voor drukke dagen. Deze zoete drumsticks passen heerlijk bij rijst met gebakken uitjes en een heerlijke salade.
Heerlijk Kip Drumsticks met Sojasaus Recept, Makkelijk en Smakelijk
De scholen zijn weer begonnen. Onze puber is op zijn fiets weer naar de Middelbare om zijn rooster op te halen en ook de andere twee zijn weer met frisse moed naar school. Een nieuw jaar vol nieuwe uitdagingen, waarin talenten ontplooit worden en kansen ontdekt.
Niet alleen voor de kids natuurlijk. Ook ik ben druk bezig en heb de werkzaamheden aan mijn site weer helemaal opgepakt. Zo kun je weer elke dag meegenieten van wat wij eten. Lekkere en makkelijke recepten. En dat is ook wel handig als het "normale" leven weer van start gaat (gaat er ooit wel eens een week normaal voorbij ;-)).
Vandaag maakte ik deze heerlijke drumsticks. De malse kip wordt gemarineerd in een smaakexplosie van sojasaus, knoflook, gember en andere smaakmakers. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen zoutig en zoet, met een vleugje umami.
Dit lekkere recept is makkelijk en een heerlijk recept voor drukke dagen. Serveer het met witte rijst en een heerlijke salade en je hebt een lekkere maaltijd.
Wat heb je nodig voor Drumsticks in Sojasaus en Gember Marinade Gestoofd?
Om deze Kip Drumsticks met Sojasaus te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Sjalotje: Geeft extra smaak aan de saus. Een sjalotje heeft wat meer pit in vergelijking met een gewone ui.
- Boter en Olie: De drumsticks bak je in een boter olie mengsel. Zo kun je de vetten goed heet maken, zonder dat de boter verbrand (en heb je toch die heerlijke smaak). De boter is ook de basis van de saus. Gebruik ongezouten roomboter.
- Drumsticks: Dit zijn kleine kippenpoten Het is het onderste gedeelte van de kippenpoot.
- Ketjap Manis: Een Indonesische zoete sojasaus wordt in dit recept gebruikt. Heb je geen Ketjap Manis in huis, maar wel lichte sojasaus, natriumarme sojasaus of donkere sojasaus? Voeg twee eetlepels honing en een eetlepel extra bruine suiker toe aan de toegevoegde sojasaus.
- Sherry: Is een wijn, ook wel Xeres genoemd, is een versterkte wijn uit Spanje (Andalusië). Het heeft een kruidige smaak. Fino sherry is droog van smaak en gebruikt in dit recept.
- Bruine suiker: Om de saus zoeter te maken. Er wordt bruine suiker gebruikt omdat het ook een gekarameliseerde smaak geeft aan de saus.
- Citroensap: Voor een frisse smaak.
- Gember: Gember is kruidig, zoet, fris en pittig tegelijkertijd. Het wordt vaak gebruikt in de Oosterse / Aziatische keuken. Gebruik verse gemberwortel. Als je geen biologische gember kunt aankomen, verwijder dan de schil met een dunschiller.
Hoe maak je Oosterse Ketjap Drumsticks?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Verhit een hapjespan (of braadpan) met olie en boter. Als de olie is gesmolten voeg je de sjalotjes toe en bak je ze glazig in drie minuten.
- Leg de drumsticks in de pan en bak ze aan alle zijden tot ze goudbruin zijn.
- Meng de ketjap, sherry, suiker, citroensap, gember en het water.
- Schenk de ketjapsaus bij de drumsticks. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe het deksel in de pan en sudder de drumsticks 30 minuten tot ze gaar zijn.
Heerlijk met een groene salade (een pittige komkommer salade of de salade met honing mosterd dressing zijn hier echt heerlijk bij).
Tips, Vervangingen en Variaties
- Gebruik een mengsel van olie en boter zodat de kip drumsticks lekker bruin worden. Door beiden te gebruiken wordt het vet goed heet, maar verbrandt de boter niet. En je krijgt een mooi krokant laagje aan de buitenzijde.
- Heb je geen droge sherry in huis, dan kun je ook sake gebruiken.
- Het is belangrijk dat je drumsticks gaar zijn (in verband met voedselvergiftiging). Om dat te controleren meet je de kerntemperatuur. Die moet 80 °C zijn. Heb je geen thermometer? Prik met een dikke naald in het dikste deel van de dikste kippenpoot (;-)) druk vervolgens op de buitenzijde tot er vocht uitkomt. Is dat vocht helder dan is de kippenpoot gaar.
- Dit recept is gluten vrij. TIP. Ketjap Manis is tegenwoordig vaak gluten vrij, maar kijk altijd de verpakkingen goed na om het zeker te weten!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels olie
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 8 kipdrumsticks
- 4 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels sherry droog
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel verse gember geraspt
- 100 ml water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit een hapjespan (met deksel) op het vuur en schenk de olie erin. Smelt vervolgens de boter in de pan.1 eetlepel boter, 2 eetlepels olie
- Bak de sjalotjes in drie minuten glazig.2 sjalotjes
- Leg de drumsticks in de hapjes pan en bak aan alle zijden goudbruin aan.8 kipdrumsticks
- Meng ondertussen de ketjap, sherry, suiker, citroensap, gember en het water.4 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels sherry, 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel verse gember, 100 ml water
- Schenk bij de kippenpoten. Laat de saus aan de kook komen. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan.
- Laat in 30 minuten goed gaar worden.
Opmerkingen:
- Koelkast: Dek de drumsticks af met plasticfolie en bewaar maximaal twee dagen in de koeling.
- Diepvries: Bewaar de drumsticks in een diepvrieszak of doos. Ze zijn dan twee maanden houdbaar. Ontdooi in de koelkast.
- Opwarmen: Verwarm de drumsticks in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150 °C of tot ze warm zijn.
Geef een reactie