Kip drumsticks kunnen altijd! Lekker kluiven! Deze zoetzure drumsticks passen heerlijk bij rijst met gebakken uitjes en een heerlijke salade.
De scholen zijn weer begonnen. Onze puber is op zijn fiets weer naar de Middelbare om zijn rooster op te halen en ook de andere twee zijn weer met frisse moed naar school. Een nieuw jaar vol nieuwe uitdagingen, waarin talenten ontplooit worden en kansen ontdekt.
Niet alleen voor de kids natuurlijk. Ook ik ben druk bezig en heb de werkzaamheden aan mijn site weer helemaal opgepakt. Zo kun je weer elke dag meegenieten van wat wij eten. Lekkere en makkelijke recepten. En dat is ook wel handig als het "normale" leven weer van start gaat (gaat er ooit wel eens een week normaal voorbij ;-)).
- Vandaag een heerlijk receptje van kip drumsticks in soja saus. Heerlijk met een groene salade (een pittige komkommer salade of de salade met citrus maanzaad dressing zijn hier echt heerlijk bij).
- Gebruik een mengsel van olie en boter zodat de kipdrumsticks lekker bruin worden. Door beiden te gebruiken wordt het vet goed heet, maar verbrandt de boter niet. En je krijgt een mooi krokant laagje aan de buitenzijde.
- Heb je geen droge sherry in huis, dan kun je ook saké gebruiken.
- Het is belangrijk dat je drumsticks gaar zijn (in verband met voedselvergiftiging). Om dat te controleren prik je met een dikke naald in het dikste deel van de dikste kippenpoot (;-)) druk vervolgens op de buitenzijde tot er vocht uitkomt. Is dat vocht helder dan is de kippenpoot gaar.
- Dit recept is gluten vrij. TIP. Ketjap manis is tegenwoordig vaak gluten vrij, maar kijk altijd de verpakkingen goed na om het zeker te weten!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Kip drumsticks in soja saus
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
2 sjalotjes
1 eetlepel boter
2 eetlepels olie
8 chicken drumsticks
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gember vers, geraspt
100 ml water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snipper de sjalotjes.
- Verhit een hapjespan (met deksel) op het vuur en schenk de olie erin.
- Smelt vervolgens de boter in de pan.
- Leg de drumsticks in de hapjes pan en bak aan alle zijden goudbruin aan.
- Meng ondertussen de ketjap, sherry, suiker, citroensap, gember en het water.
- Schenk bij de kippenpoten en doe het deksel op de pan.
- Laat in 30 minuten goed gaar worden.
Opmerkingen:
- Vandaag een heerlijk receptje van kip drumsticks in soja saus. Heerlijk met een groene salade (een pittige komkommer salade of de salade met citrus maanzaad dressing zijn hier echt heerlijk bij).
- Gebruik een mengsel van olie en boter zodat de kipdrumsticks lekker bruin worden. Door beiden te gebruiken wordt het vet goed heet, maar verbrandt de boter niet. En je krijgt een mooi krokant laagje aan de buitenzijde.
- Heb je geen droge sherry in huis, dan kun je ook saké gebruiken.
- Het is belangrijk dat je drumsticks gaar zijn (in verband met voedselvergiftiging). Om dat te controleren prik je met een dikke naald in het dikste deel van de dikste kippenpoot (;-)) druk vervolgens op de buitenzijde tot er vocht uitkomt. Is dat vocht helder dan is de kippenpoot gaar.
- Dit recept is gluten vrij. TIP. Ketjap manis is tegenwoordig vaak gluten vrij, maar kijk altijd de verpakkingen goed na om het zeker te weten!
Geef een antwoord