Lekkere mini pizza's als voorgerecht voor de Kerst. De kinderen houden hier toch het meest van. En een leuke aanvulling voor hun eigen Kerstmenu.
In plaats van de torentjes met gerookte kip eten mijn kids kerstboom pizza's. Versierd met bieslook als lichtslinger en ham als kerstballen. Heel feestelijk. Ik maak de pizza's al van te voren en vries ze in. Zo hoef ik ze met de kerst alleen nog maar in de oven te schuiven. Gemak dient de mens.
🥘 Andere lekkere recepten

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

Kerstboompizza's
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- Broodbakmachine of mixer
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
Pizza deeg
- 350 gram bloem
- 2 theelepels gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 230 mL water
- 1 eetlepel olijfolie
Pizza saus
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gram tomaten
- 400 mL passata
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel Italiaanse kruiden zoals: basilicum, tijm, rozemarijn;
- 1 Laurierblaadje
- ¼ theelepel Zout naar smaak
- ⅛ theelepel peper
Topping
- 2 plakjes ham
- 100 gram kaas Belegen
- 10 gram Bieslook
Instructies
Pizzadeeg
Met de broodbakmachine
- Doe de ingrediënten voor het deeg in de broodbakmachine (start met water en olijfolie, vervolgens de bloem en dan de overige ingrediënten) en zet de machine aan op deeg, inclusief 1e rijs.
Met de hand of mixer
- Ga je het deeg met de hand of de mixer kneden, los dan het gist op in het, in dit geval lauwwarme, water met 1 theelepel suiker.
- Laat 5 minuten staan, voeg de andere ingrediënten toe die nodig zijn voor het maken van het deeg en meng dan alles door elkaar.
- Stort op je werkblad en kneed met de hand (of met de mixer) alles 10 minuten door.
- Vet een kom in met wat olie en leg het deeg in de kom. Bedek de kom met plastic folie of een licht vochtige handdoek.
- Zet de kom weg op een warme tochtvrije plaats en laat het deeg 1 uur rijzen.
Tomatensaus
- Ondertussen bereidt je de tomatensaus.
- Ontvel de tomaten door een kruisje met een scherp mes in de onderzijde te snijden. Dompel ze onder in kokend water (ongeveer 20 seconden) en koel ze meteen af in een bak met koud water. Het velletje zal nu makkelijk loslaten. Verwijder de zaden en snij de tomaten in kleine stukjes.
- Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
- In een steelpannetje verwarm je de eetlepel olijfolie. Voeg daaraan het uitje en de knoflook toe.
- Roer 3 minuten door of net zolang tot de ui glazig is en voeg dan de tomatenblokjes , de passata en suiker toe. Leg de kruiden op de saus en breng aan de kook.
- Zet dan het vuur laag en laat alles, onder af en toe doorroeren, in 25 minuten gaar worden.
- Haal de kruiden uit de saus en proef. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Bakken pizza
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Verdeel het deeg in tweeën en rol beide stukken uit tot een vierkante lap. Steek met een kerst uitsteker kerstbomen uit het deeg tot het op is.
- Leg de kerstboompjes op een bakplaat die is bekleed met bakpapier.
- Laat het deeg 10 minuten rusten en schep dan de tomatensaus over de pizza, waarbij je het met de achterkant van een lepel uitsmeert.
Garnering
- Leg bieslook over de tomatensaus, zodat het lichtstrengen lijken en kleine stukjes ham als kerstballen.
- Rasp de kaas en strooi over de pizzaatjes en zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven om te bakken.
- Serveer warm
Geef een antwoord