Heb je deze Kerst een eenvoudig maar smakelijk recept nodig voor de kinderen? Probeer dan de Heldere Kerst Bouillon met Kaas Kerststerren. Deze heerlijke soep is gemakkelijk te maken en is leuk om te bereiden tijdens de feestdagen van Kerstmis.
Heldere Kerst Bouillon met Kaas Kerststerren
Kerstmis is de magische tijd om bij vrienden en familie samen te komen. Maak het extra special door jullie Kerstmis maaltijden te verrijken met een kleurrijke, heldere bouillon gevuld met Kaas Kerststerren. Kinderen zullen genieten van deze lekkere, makkelijke recept.
De romige broccoli cappuccino zagen mijn kinderen niet bepaald zitten. Of liever totaal niet. Tomatensoep of een bouillon, daar kun je ze echter altijd warm voor maken. Dus dit jaar krijgen ze een heerlijke groentebouillon met als extra zelfgemaakte kaassterren. Bij het proef-etentje werd het in ieder geval met veel smaak gegeten. En de groentebouillon moest je toch al maken voor dit kerstdiner, dus dat kost geen extra werk.
Jump to:
Wat heb je nodig voor Bouillon voor Kerst met Bladerdeeg Hapjes
Om deze Heldere Kerst Bouillon met Kaas Kerststerren te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog.
- Groentebouillon - Een groentebouillon is snel gemaakt en het is de ideale manier van restverwerking. Vol van smaak! Een heerlijk recept voor zelfgemaakte groentebouillon.
- Bladerdeeg - Dit recept maakt gebruik van plakjes roomboter bladerdeeg, die een luchtige, knapperige korst geeft. De vellen die worden gebruikt zijn 10 x 10 cm. Je kunt vers of bevroren bladerdeeg gebruiken, maar vergeet niet te ontdooien voor gebruik.
- Geraspte kaas - Gebruik een belegen kaas voor lekker veel smaak.
- Ei - Om de bovenkant van het bladerdeeg mee te bestrijken, zodat het mooi goudgeel wordt en de kaas blijft 'plakken'.
- Peterselie - Voor een heerlijk vleugje fris en versheid in de bouillon.
- Zeezout - Bestrooi het bladerdeeg met zeezout voor nog meer smaak. Grof zeezout is echt lekker.
Hoe maak je Kinder Kerstbouillon met Bladerdeeg Kerststerren?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Leg de plakjes bladerdeeg voor je neer en steek er met een koekjes uitsteker kerststerren uit. Leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met losgeklopt ei.
- Bestrooi het bladerdeeg met geraspte kaas en zout. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven bij 220 °C. Verwarm ondertussen de bouillon en schenk in de kopjes. Verdeel wat fijngeknipte peterselie over de kopjes en serveer met de kaas kerststerren.
Dit is onderdeel van het Kinderkerstmenu dat start met een heerlijk amuse hapje met ham en cranberry's, mini kerst pizza's als voorgerecht, deze bouillon met kaas kerststerren als hoofdgerecht en een mooi en lekker kerstdessert aardbeien voor de kids.
Tips en Variaties
- Heb je bouillon over? Gebruik je die als basis voor één van de andere soepen of je vriest het restant (na afkoelen naar kamertemperatuur) in. Hij is dan maximaal 2 maanden houdbaar.
- Omdat je voor de kinderen een bouillon maakt, gebruik je ongeveer één theelepel zout per liter bouillon. Normaal gesproken gebruik je als richtlijn één theelepel zout per 500 ml.
- Wil je je diner zoveel mogelijk voorbereiden? Maak je de kerststerren en bak ze 5 minuten voor in de oven bij 200 °C. Net voor de soep hoef je ze dan nog maar even voor te verwarmen in de oven (ongeveer 5 minuten in een oven van 160 °C).
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Heldere Kerst Bouillon met Kaas Kerststerren
Apparatuur
Ingrediënten
- 5 blaadjes bladerdeeg , ontdooid
- 1 ei, maat S, losgeklopt
- 50 gram geraspte kaas, belegen
- ⅛ theelepel grof zeezout
- 1 liter groentebouillon
- 5 stengels platte peterselie, fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C
- Bekleedt een bakplaat met bakpapier.
- Met een koekjesuitsteker steek je de kerststerren uit het bladerdeeg en elke kerstster leg je op het bakpapier. Ga door tot al het bladerdeeg op is.5 blaadjes bladerdeeg
- Bestrijk de sterren met het ei.1 ei
- Verdeel wat kaas over het bladerdeeg.50 gram geraspte kaas
- Bestrooi met wat zout.⅛ theelepel grof zeezout
- Bak in ongeveer 10 minuten af in de oven (tot ze goudbruin zijn).
- Verwarm de groentebouillon en breng op smaak met zout en peper.1 liter groentebouillon
- Schep wat soep in een kom en bestrooi met de peterselie. Serveer met de kaassterren.5 stengels platte peterselie
Opmerkingen:
- Kamertemperatuur - De kerststerren worden zacht en zijn het lekkerste als ze meteen worden opgegeten. Heb je er toch nog wat over? Bewaar ze in een luchtdichte doos en verwarm ze even in de Airfryer of oven zodat ze weer krokant worden.
- Koelkast - Laat de bouillon snel afkoelen en bewaar hem afgedekt tot twee dagen in de koelkast.
- Invriezen - Laat de bouillon snel afkoelen en schenk in een diepvriesdoos of zak. Zorg dat je voldoende ruimte vrijlaat, want de bouillon zet bij het invriezen uit. Op deze manier is de groentebouillon wel drie maanden houdbaar. Laat de bouillon ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen - Verwarm de bouillon op middelhoog vuur tot hij warm is (maar niet kookt).
Geef een reactie