Soep doet het altijd goed bij de kinderen, en met een kopje bouillon met kaas kerststerren is het pure verwennerij. Lekker zelfgemaakt en een simpel recept. Dat doet het goed bij de kids.
De romige broccoli cappuccino zagen mijn kinderen niet bepaald zitten. Of liever totaal niet. Tomatensoep of een bouillon, daar kun je ze echter altijd warm voor maken. Dus dit jaar krijgen ze een heerlijke groentenbouillon met als extra zelfgemaakte kaassterren. Bij het proefetentje werd het in ieder geval met veel smaak gegeten. En de groentenbouillon moest je toch al maken voor het kerstdiner, dus dat kost geen extra werk.
- Heb je bouillon over? Gebruik je die als basis voor 1 van de andere soepen of je vriest het restant (na afkoelen naar kamertemperatuur) in. Hij is dan maximaal 2 maanden houdbaar.
- Omdat je voor de kinderen een bouillon maakt, gebruik je ongeveer 1 theelepel zout per liter bouillon. Normaal gesproken gebruik je als richtlijn 1 theelepel zout per 500 ml.
- Wil je je diner zoveel mogelijk voorbereiden? Maak je de kerststerren en bak ze 5 minuten voor in de oven bij 200 graden Celsius.. Net voor de soep hoef je ze dan nog maar even voor te verwarmen in de oven (ongeveer 5 minuten in een oven van 160 graden Celsius.
🥘 Andere lekkere recepten

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

bouillon met kaas kerststerren
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
- 5 blaadjes bladerdeeg ontdooid
- 1 ei maat L, losgeklopt
- 50 gram kaas belegen
- ⅛ theelepel zeezout
- 1 liter groentebouillon
- 5 stengels peterselie vers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Met een koekjesuitsteker snij je de kerststerren uit het bladerdeeg en elke kerstster leg je op de bakplaat. Ga door tot al het bladerdeeg op is.
- Besmeer de sterren met het ei.
- Rasp wat belegen kaas op de bladerdeeg sterren.
- Bestrooi met wat zout.
- Bak in ongeveer 10 minuten af in de oven (tot ze goudbruin zijn).
- Verwarm de groentenbouillon en breng op smaak met zout en peper.
- Hak de stengels peterselie fijn.
- Schep wat soep in een kom en bestrooi met de peterselie. Serveer met de kaassterren.
Opmerkingen:
- Heb je bouillon over? Gebruik je die als basis voor 1 van de andere soepen of je vriest het restant (na afkoelen naar kamertemperatuur) in. Hij is dan maximaal 2 maanden houdbaar.
- Omdat je voor de kinderen een bouillon maakt, gebruik je ongeveer 1 theelepel zout per liter bouillon. Normaal gesproken gebruik je als richtlijn 1 theelepel zout per 500 ml.
- Wil je je diner zoveel mogelijk voorbereiden? Maak je de kerststerren en bak ze 5 minuten voor in de oven bij 200 graden Celsius.. Net voor de soep hoef je ze dan nog maar even voor te verwarmen in de oven (ongeveer 5 minuten in een oven van 160 graden Celsius.
Geef een antwoord