Het toetje van de kerst is hier! Heb je zin in iets lekkers? Met dit heerlijke Aardbeien Kindertoetje voor Kerst kun je de perfecte verwennerij maken voor je kinderen. Dit makkelijke recept bestaat uit aardbeienijs, een Jelly, verse aardbeien, slagroom en is helemaal kidsproof.
Aardbeien Kindertoetje voor Kerst
Ja, ik weet het de aardbeien zijn niet meer in het seizoen en heel eerlijk gezegd maak ik er dan ook geen gerechten meer mee. Maar mijn kinderen zijn dol op aardbeien en het is kerst. En de verse aardbeien gebruik ik alleen ter garnering.
Het aardbeienijs maak ik eigenlijk altijd zelf met dit aardbeienijs recept zonder ijsmachine, maar in het recept heb ik gekozen voor kant-en-klaar aardbeienijs, zodat je zelf kunt kiezen hoe makkelijk je het wilt hebben.
Zo heb ik de lekkere volle smaak van zomer aardbeien en een heerlijk toetje voor de kids.
Jump to:
Aardbeien Jelly
Het idee van de jelly die schuin in het glas staat ben ik al vaak bij Pinterest tegengekomen en heel eerlijk gezegd weet ik al niet meer bij wie allemaal. Ik vond het in ieder geval een leuk idee voor mijn kids menu. Het is heel simpel voor elkaar te krijgen door het glas met de pudding schuin te laten opstijven in de koeling door het bijvoorbeeld op de rand van een kom te plaatsen. Eenmaal opgestijfd kun je hem gewoon recht zetten, dan blijft de vorm behouden (maar in de foto hier beneden kun je het helemaal goed zien!
Op tweede Kerstdag heb ik voor de kids ook al een appel frambozen crumble gemaakt (met een heerlijk bolletje vanilleijs), sinaasappelvla met Bastogne koeken en appeltaart in een glaasje. Ook stuk voor stuk recepten die de kids opsmikkelden.
Wat heb je nodig voor deze Aardbeien Kersttoetjes voor kinderen?
Om deze Aardbeien Kindertoetjes voor Kerst te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog.
- Slagroom - Gebruik slagroom, die je kunt kloppen.
- Water - Om de siroop te verdunnen.
- Aardbeien ranja - Om de jelly een aardbeiensmaak te geven.
- Gelatine - Je kunt het als vellen of als gelatinepoeder kopen. Begin met het zacht maken van de gelatine in water, en dan moet je het oplossen in een hete vloeistof. Voor het resultaat maakt het niet uit welke soort gelatine je gebruikt.
- Aardbeienijs - Maak zelf aardbeienijs of koop kant-en-klaar ijs. Haal 15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat je het ijs goed kunt scheppen.
- Poedersuiker - Voor het zoeten van de slagroom.
- Aardbeien - Verse aardbeien om te garneren.
Hoe maak je dit Kidsproof Kerst Toetje met Aardbeien
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Verwarm het water met de siroop tot het heet is en haal van het vuur af. Los de gelatine op in de siroop.
- Schenk in een mooi glas en zet dat schuin in een kommetje. Laat dit opstijven in de koelkast (minimaal 3 uur).
- Schep een bolletje ijs op de aardbeien pudding.
- Schep of spuit de slagroom erbij en garneer met verse aardbeien. Serveer meteen!
Dit is onderdeel van het Kinderkerstmenu dat start met een heerlijk amuse hapje met ham en cranberry's, mini kerst pizza's als voorgerecht, deze bouillon met kaas kerststerren als hoofdgerecht en een mooi en dit heerlijke kerstdessert aardbeien voor de kids.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 6 blaadjes gelatine of 12 gram poedergelatine
- 200 ml aardbeiensiroop
- 300 ml water
- 400 ml Aardbeienijs
- 150 ml slagroom
- 2 theelepels poedersuiker
- aardbeien Garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Week de gelatine in koud water.6 blaadjes gelatine
- Verhit de ranja met het water tot net aan de kook.200 ml aardbeiensiroop, 300 ml water
- Draai het gas uit, knijp de gelatine uit en meng door het aardbeiensap. Roer goed met een garde, zodat je geen klontjes krijgt.
- Schenk de gelei in glazen die je vervolgens schuin neerzet (ik heb ze schuin in een kommetje gezet) en in de koelkast laat opstijven (minimaal 3 uur).
- Zet een kwartier voor je het dessert wilt serveren het ijs uit de diepvries.400 ml Aardbeienijs
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf (en eventueel voor een extra mooi effect gebruik je een spuitzak).150 ml slagroom, 2 theelepels poedersuiker
- Schep het ijs op de gelei.
- Spuit een toef slagroom erop en garneer met verse aardbeien.aardbeien
Geef een reactie