Een heerlijk Nutella twist brood met een chocolade vulling. Het brood kun je verdelen in heerlijke zoete broodjes die je bij de brunch of thee serveert.
Hou je ook zo van die heerlijke nootachtige chocolade smaak van Nutella? Dan vind je dit brood waarschijnlijk helemaal te lekker. Wanneer je dit brood warm eet heeft het een knapperige korst en wanneer je het brood breekt, verdeel je de Nutella helemaal tussen de lagen tot een heerlijke chocolade brij. Mmmmm.
- Je maakt vier cirkels die ongeveer even groot zijn. Het geeft niet als dat niet exact is, daar merk je na het bakken niets meer van.
- Zorg dat de Nutella kamertemperatuur is. Anders kun je het bijna niet smeren.
- Om te helpen met het vormen van het brood, kun je het brood vóór het snijden in 8 driehoeken gedurende 20-30 minuten in de koelkast leggen, daardoor wordt de Nutella harder, waardoor het buigen gemakkelijker wordt.
- Vervang de Nutella door gewone chocoladepasta of witte chocolade pasta.
- Ook lekker: 50 gram hele fijngehakte hazelnoten, die je mengt door 200 gram Nutella bij kamertemperatuur.
- Dit brood blijft tot 3 dagen goed, als je het luchtdicht verpakt bij kamertemperatuur.
- Bewaar het brood niet in de koeling, dan wordt de structuur anders en dat is minder lekker.
- Je kunt het brood ook invriezen. Verpak het dan, als het afgekoeld is, luchtdicht. Je kunt het tot 1 maand bewaren.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Brood
- 200 gram gecondenseerde melk zoet
- 2 eieren maat L
- 120 ml zonnebloem olie
- 120 ml water lauw
- 6 gram gist instant
- 500 gram bloem
- 1 snufje zout
Koffie glazuur
- 1 eetlepel melkpoeder
- 2 eetlepels water heet
- ½ theelepel suiker
- ¼ theelepel oploskoffie
Vulling
- 100 gram Nutella
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Brood
- Meng de gecondenseerde melk, gist, olie, water en eieren in de kom met een mixer.
- Voeg de bloem, een kopje per keer, toe en kneed met de kneedhaken of met de hand tot je een zacht deeg krijgt, ongeveer 15 minuten (Het deeg zal iets plakkerig zijn als gevolg van de gezoete gecondenseerde melk, maak je geen zorgen wanneer het deeg rust krijgt het de goede consistentie).
- Leg het deeg in een licht ingevette kom, dek af en laat rusten tot het verdubbelt in omvang, in ongeveer 1½ uur.
- Verdeel de bal deeg in 4 delen.
- Rol elk stuk uit tot een cirkel van tenminste 20 cm doorsnede.
Vulling
- Smeer ⅓ deel van de Nutella op de 1e cirkel en leg de tweede cirkel erboven op.
- Besmeer die ook met ⅓ deel van de Nutella.
- Herhaal dit voor de derde deegcirkel.
- Plaats nu de vierde ronde broodcirkel erop, maar besmeer die met boter (kamertemperatuur).
- Met behulp van een mes verdeel je het brooddeeg in 8 driehoeken. Begin in het midden van het brood en snij naar buiten, maar niet helemaal tot aan de buitenrand (ongeveer 2 cm er vanaf).
- Duw met je mes een driehoek omhoog en draai die een paar maal om zijn as. Herhaal dat voor alle driehoeken.
Koffieglazuur
- Meng alle ingrediënten die nodig zijn voor het bestrijken in een kom tot de suiker is opgelost.
- Bestrijk de bovenzijde van het brood met de glazuur.
- Laat het brood 15 minuten rusten, terwijl je de oven voor verwarmt naar 240 graden Celsius.
- Bak het brood 15-20 minuten tot het goudbruin is.
Opmerkingen:
- Je maakt vier cirkels die ongeveer even groot zijn. Het geeft niet als dat niet exact is, daar merk je na het bakken niets meer van.
- Zorg dat de Nutella kamertemperatuur is. Anders kun je het bijna niet smeren.
- Om te helpen met het vormen van het brood, kun je het brood vóór het snijden in 8 driehoeken gedurende 20-30 minuten in de koelkast leggen, daardoor wordt de Nutella harder, waardoor het buigen gemakkelijker wordt.
- Vervang de Nutella door gewone chocoladepasta of witte chocolade pasta.
- Ook lekker: 50 gram hele fijngehakte hazelnoten, die je mengt door 200 gram Nutella bij kamertemperatuur.
Geef een reactie