Er gaat niets boven zelfgemaakte pizza. En een goede pizza begint met een lekkere saus. Deze Italiaanse pizzasaus is in 15 minuten klaar en zit boordevol smaak. Hij is simpel te maken en perfect voor een gezellige pizza-avond. Met ingrediënten zoals knoflook, sjalot, passata en Italiaanse kruiden maak je een saus die jouw pizza helemaal afmaakt!

Zelfgemaakte Pizzasaus met Passata en Kruiden
Supermarktpizza's? Niet mijn ding. Vaak zijn ze droog, smaken ze te zoet en heeft de saus niets weg van tomaten. Daarom maak ik mijn pizza’s zelf. Ik gebruik een eenvoudig pizzadeegrecept en vandaag deel ik mijn favoriete pizzasaus. Deze saus maak ik al jaren, en toen een vriendje van mijn zoon zei: “Deze tomatensaus smaakt echt naar tomaten,” wist ik dat ik goed zat!
Wat deze saus zo lekker maakt? Goede ingrediënten en simpel houden. In de Italiaanse keuken draait het om eenvoud. Tomaten, kruiden en een beetje liefde – meer heb je niet nodig. En dat proef je!
Wat heb je nodig?

- Passata: In de zomer kun je saus maken van verse tomaten, maar in de winter zijn die vaak waterig. Een goede passata is een perfecte vervanger, boordevol zomerse tomatensmaak.
- Italiaanse kruiden: Een mix van oregano, tijm en basilicum geeft die heerlijke Italiaanse smaakbalans.
- Suiker: Tomaten kunnen soms zuur zijn. Een beetje suiker haalt het zoete in de tomaten naar boven. Wil je geen suiker gebruiken? Voeg dan een halve theelepel baksoda toe om de zuurtegraad te verlagen.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
De Perfecte Italiaanse Pizzasaus in 15 Minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 400 ml passata, gezeefde tomaten
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels italiaanse kruiden, gedroogd
- 1 laurierblaadje
- zout en peper, naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een steelpannetje op middelhoog vuur.1 eetlepel olijfolie
- Voeg het fijngesnipperde sjalotje toe en bak dit ongeveer 3 minuten tot het glazig is.1 sjalotje
- Voeg de uitgeperste knoflook toe en bak deze nog 30 seconden mee. Let erop dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt hij bitter.1 teentje knoflook
- Schenk de passata in de pan en voeg de suiker, Italiaanse kruiden en het laurierblaadje toe. Roer alles goed door elkaar.400 ml passata, 1 theelepel suiker, 2 theelepels italiaanse kruiden, 1 laurierblaadje
- Breng de saus aan de kook en zodra het begint te pruttelen, zet je het vuur lager. Laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Haal het laurierblaadje eruit en breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.zout en peper
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar de saus in een afgesloten doos of fles in de koelkast. Hij blijft tot 3 dagen goed.
- Diepvries: Wil je de pizzasaus langer bewaren? Vries hem in een diepvriesbakje in. Laat wat ruimte over aan de bovenkant, want de saus zet uit tijdens het invriezen. Zo blijft hij 2 maanden goed. Ontdooi in de koelkast voor gebruik.
Geef een reactie