Amuse Hapje met Ham en Cranberry's - laat je niet misleiden door de naam, want dit is een van de gemakkelijkste amuse-recepten die ik ken. En het is kidsproof! De zoute ham met de zoete cranberry compote is een heerlijke fingerfood combinatie die iedereen lekker vindt.
Kids-Proof Amuse Hapje
Hoewel mijn kinderen dol zijn op lekker eten, zijn ze niet altijd even dol op hetzelfde eten als wij, de volwassenen. Wij waarderen een heerlijke amuse met eendenborst of een amuse lepelhapje met gerookte zalm.
En hoewel we ons verheugen op zo'n heerlijke traktatie, zijn mijn kinderen niet zo blij als wij als ze dat op het menu horen staan.
En omdat ik het belangrijk vind om een goede kerstsfeer aan tafel te houden 😉 , maak ik speciaal voor hen een paar kindvriendelijke gerechten.
Het zijn natuurlijk allemaal makkelijke recepten, want met kerst sta ik niet zo te popelen om veel in de keuken te staan. Dus heb ik een aantal lekkere kindergerechten gemaakt die weinig tijd kosten en niet te duur zijn. Ze zijn gemakkelijk en snel te maken (of van tevoren te bereiden). En ik vroeg mijn eigen testpanel om de recepten te proberen, en ze waren dol op deze amuse-hapjes.
Wat heb je nodig voor deze Amuse Hapjes met Ham en Cranberries?
Om deze kidsproof Amuse hapjes te maken heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Ham - van de vleeswaren afdeling. Koop een dun gesneden heerlijke gekookte ham, beenham, roomham of een heerlijke andere soort.
- Cranberry compote - Deze lekkerste kerst spread is fruitig en heerlijk in combinatie met de ham. Ik heb op deze site een fantastisch makkelijk zelfgemaakt recept voor cranberrycompote dat goed bij de ham past.
- Bieslook - heeft een milde uiensmaak. En ik gebruik het in kleine hoeveelheden. Omdat de groene bieslook en rode cranberrycompote deze amuse dat geweldige kerstgevoel geven.
Hoe maak je deze makkelijke lepel hapjes met Cranberry Compote en Ham?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Pak je amuselepel (een Chinese lepel is ook goed te gebruiken) en drapeer de ham hier op.
- Leg daar een halve theelepel cranberrycompote op. Strooi er wat fijn gesnipperde bieslook over.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 4 plakjes ham flinterdun gesneden
- 2 theelepels cranberry compote
- 1 stengel bieslook
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Pak een schaaltje of amuse lepel en drapeer daar een plakje ham op.4 plakjes ham
- Maak een mooi toefje van cranberry compote en leg dat op de ham.2 theelepels cranberry compote
- Garneer met fijngesnipperde bieslook.1 stengel bieslook
Opmerkingen:
- Koelkast - Bewaar de lepelhapjes afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast.
- Diepvries - Je kunt de amuse hapjes met ham en cranberry's tot twee maanden invriezen, maar dit is een eenvoudig recept; Ik raad aan om dit vers te maken.
Geef een reactie