Een Italiaans buffet is altijd een schot in de roos. En met deze tijdsplanning en recepten kan het niet meer mislukken!
Zoals beloofd vandaag de planning voor het Italiaanse buffet. Met een verwijzing naar de recepten, tips en planning.
- Wil je een recept maken en alle boodschappen in 1 keer in huis halen. Bij elk recept is een boodschappenlijst opgenomen. Met 1 druk op de knop heb je alle boodschappen voor dat recept in huis!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Recepten
v = vegetarisch
Welkomstcocktail
Buffet recepten
Toetje
Planning
Voorbereiden tot 2 weken van te voren
- Maak de Bolognese quiches en vries ze in.
Voorbereiden tot 1 week van te voren
- Maak de focaccia met Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas en tomaten en vries hem in.
- Rooster de pijnboompitten voor de tomatensalade met pesto en pijnboompitten.
Voorbereiden tot 3 dagen te voren
- Bak de cupcakes voor het Tiramisu cupcakes dessert. Bewaar ze luchtdicht verpakt bij kamertemperatuur.
Voorbereiden tot 2 dagen te voren
- Maak de pesto voor de tomatensalade met pesto en pijnboompitten, bewaar in de koeling in een afgesloten bakje.
1 dag van te voren
- Snij de zongedroogde tomaten voor de spaghetti met garnalen en rucola in reepjes. Bewaar ze tot gebruik in een luchtdicht afgesloten bakje.
- Voor de supersnelle macaroni bak je de spekjes met de uitjes uit en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit even meebakken. Dit kun je in een afgesloten bakje in de koeling bewaren tot gebruik.
- Zet de Prosecco voor de Bellini's in de koeling.
- Maak de champagneglazen schoon en zet klaar.
- Ontdooi het filodeeg, maar haal het plastic er niet af voor de spinazie ricotta en feta cake. Bewaar in de koeling tot gebruik.
- Voor dezelfde cake maak je de kruidenboter. Bewaar in de koeling tot gebruik.
- Schaaf de Parmezaanse kaas voor de Tomatensalade met pesto en pijnboompitten en bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.
Ochtend van het buffet
- Blancheer de perziken en haal het velletje er vanaf. Pureer het vruchtvlees met wat citroensap. Zet dit klaar in de koeling om de Bellini's later snel te bereiden;
- Maak de Tiramisu topping van de cupcakes en spuit die op de cupcake. Bewaar in een luchtdicht afgesloten container in de koeling.
- Maak de vulling van de spinazie ricotta en feta cake.
- Snij de tomaten in plakjes voor de tomatensalade met pesto. Leg een vochtig keukenpapiertje onder in een bakje. Leg de tomaten erop en sluit het bakje af. Zet tot gebruik in de koeling.
Vroeg in de middag
- Bereid de spinazie ricotta en feta cake en bak hem af. Zet hem koel op een niet vochtige ruimte (niet in de koelkast!) weg.
Buffet handelingen
Voor de welkomstcocktail
- Doe wat perzikenpuree onderin het champagne glas. Vul aan met prosecco. De Bellini's kunnen geserveerd worden.
1 uur voor de start van het buffet
- Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius.
45 minuten voor de start
- Bestrooi de focaccia met Italiaanse kruiden, tomaat en Parmezaanse kaas met de geraspte kaas en bak 10 minuten in de oven. Vouw het brood in aluminium folie zodat het nog een beetje warm blijft.
- Zet de oven terug naar 200 graden.
30 minuten voor de start
- Zet 2 grote pannen met ruim water op om de macaroni voor de supersnelle macaroni te koken en in de andere pan de spaghetti voor de spaghetti met garnalen en rucola.
25 minuten voor de start
- Voor de tomatensalade met pijnboompitjes en parmezaanse kaas leg je de tomaten op de schaal(tjes), verdeel de pesto erover, vervolgens de pijnboompitten, peper, geraspte kaas en als laatste sprenkel je wat olijfolie erover;
- Bak de bolognese quiches 20-25 minuten in de oven (220 graden Celsius) en serveer meteen. De quiches hoeven niet vooraf ontdooid te worden.
10 minuten voor start buffet
- Snij de ricotta spinazie en feta cake in plakken en leg klaar op de serveerschaal.
- Kook de spaghetti voor de spaghetti met rucola en garnalen;
- Kook de macaroni voor de supersnelle macaroni;
- Warm het gehaktmengsel van de supersnelle macaroni op;
- Roerbak de garnalen en tomaatjes voor de spaghetti met rucola en garnalen.
Laatste handelingen
- Leg de focaccia met tomaten, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden op een broodplank met mes;
- Zet de ricotta spinazie feta cake klaar op de buffet tafel;
- Zet de tomaten salade met pijnboompitten en Parmezaanse kaas op de buffettafel;
- Zet de quiches op taart plateaus op het buffet.
- Meng het gehaktmengsel met de macaroni voor de supersnelle macaroni goed door. Zet in een mooi schaal op het buffet;
- Meng de garnalen, spaghetti door elkaar en schep in een mooie schaal. Strooi de rucola erover.
Geef een reactie